Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická nehoda na mokrej ceste. Spolujazdec neprežil náraz do stromu
Zdielať na

Tragická nehoda na mokrej ceste. Spolujazdec neprežil náraz do stromu

Archívna reportáž

MOKRANCE / Krátko pred polnocou sa stala nehoda, ktorá skončila tragicky. Vodič pravdepodobne nezvládol riadenie na mokrej vozovke a nabúral do stromu. Po náraze vodič utrpel ľahké zranenia, avšak spolujazdec nehodu neprežil.

V sobotu krátko pred polnocou došlo na úseku cesty v smere od obce Mokrance na obec Buzica k dopravnej nehode, ktorá mala tragické následky. Podľa doterajších zistení polície 24-ročný vodič z okresu Košice okolie po prejdení pravotočivej zákruty pravdepodobne nezvládol na mokrej vozovke riadenie. V šmyku prešiel s autom značky Škoda Oktávia do protismeru a pokračoval ďalej, až narazil do stromu mimo vozovky. Auto následne ostalo v strome zakliesnené.

V tom čase sa v aute okrem vodiča nachádzal na sedadle vedľa vodiča aj 22-ročný spolujazdec. Vodič podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia, avšak spolujazdec na mieste zraneniam podľahol.

Polícia vodiča na mieste podrobila dychovej skúške s výsledkom 0,92 promile, ale opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Pri dokumentovaní dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestná doprava. V súvislosti s touto dopravnou nehodou polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina tejto dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Vodiči by mali aj vo sviatočné dni zvýšiť opatrnosť. Na cestách ich okrem neskúsených vodičov môže prekvapiť aj lesná zver:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy