Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Slovensko má talentovaného skokana (12). Na lyžiarskom mostíku prekonal viac ako 120 metrov
Zdielať na

Slovensko má talentovaného skokana (12). Na lyžiarskom mostíku prekonal viac ako 120 metrov

BANSKÁ BYSTRICA / Má iba 12 rokov a už sa mu podarilo na lyžiarskom mostíku skočiť viac než 120 metrov. Podľa odborníkov je zriedkavé, ak niekto skočí na takomto mostíku vyše 100 metrov, a to hneď na prvý pokus. Výnimočný výkon sa podaril chlapcovi z Banskej Bystrice. Jeho prvý tréner sa neubránil slzám.

"Prekvapil všetkých, vyzerá, že to lietanie má v krvi," vraví pyšní otec Adrián Kapustík. "Videl som ho, samozrejme, keďže som bol jeho prvý tréner. Neubránil som sa slzám, bol to krásny skok," priznal aj Hektorov prvý tréner Igor Pohle. 

Hektor z Banskej Bystrice má iba 12 rokov, 121 metrov skočil počas sústredenia v Taliansku a výkon prekvapil aj jeho samotného. "Nečakal som, že to bude až tak veľa, dúfal som, že to bude asi sto, ale toto som netušil," povedal natešený Hektor. 

Lyžuje od malička, prvý skok absolvoval ako 6-ročný.  "Hodinu vtedy stál pod mostíkom, bál sa skočiť," prezradil Pohle. "Nemám strach z tých výšok, naopak, mám strach skôr z tej rýchlosti," vysvetľuje Hektor. 

Na lyžiach skáče aj jeho mladšia sestra, k tomuto športu ich priviedol otec, kedysi tiež skokan na lyžiach. "Každý víkend sme mimo. Tie sústredenia, tréningy, časovo je to náročné, ale my to berieme ako takú rodinnú akciu, sa tam tešíme všetci," vraví otec Adrián. 

Hektor navštevuje športové gymnázium, tréningy tak má na dennom poriadku, no vôbec mu to nevadí, lyže to sú jednoducho jeho budúcnosť. "Zatiaľ nemá iné ambície, chce sa venovať len skokom, tak dúfajme, že mu to vyjde," dodal Adrián. "Má to v krvi, je to prirodzený talent, má rád vzduch, rád lieta a je to vidno na jeho skokoch," dodal Pohle. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy