Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vlak v Ružomberku zachytili muža. Po náraze ho odhodilo priamo do Váhu
Zdielať na
Krimi

Vlak v Ružomberku zachytili muža. Po náraze ho odhodilo priamo do Váhu

RUŽOMBEROK / Nákladný vlak zachytil v Ružomberku 31-ročného muža. Po náraze ho odhodilo priamo do Váhu. Nebyť dvoch bratov, ktorí neďaleko miesta nešťastia chytali ryby, muž by sa podľa všetkého utopil.

Podľa svedkov sa muž chaoticky prechádzal po železničnej trati, vyzeralo to, ako keby tu hľadal svojho psa. Sem a tam kráčal po okraji spevneného brehu, po ktorom vedú koľajnice. Krátko popoludní prechádzal týmto úsekom nákladný vlak. Po náraze odhodilo muža do rieky, kde zostal nehybne ležať.

Dvaja bratia, ktorí neďaleko tohto miesta chytali ryby, ho pritiahli k brehu a dali mu prvú pomoc. Nebyť ich rýchlej reakcie, muž by sa tu zrejme utopil. Rybári s ním zbytočne nehýbali, keďže mali podozrenie, že utrpel vnútorné zranenia. Z Váhu ho do sanitky preniesli až hasiči.

"Muž utrpel viacnásobné poranenia celého tela, takzvanú polytraumu a záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice," uviedla hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

"64-ročného rušňovodiča policajti podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom," informovala policajná hovorkyňa Nikola Kačkovič. Nehoda mala na vlakovú dopravu len minimálny vplyv. Vlaky začali v tomto úseku opäť jazdiť po oboch koľajách bez obmedzení po približne hodine.

Pozrite si archívnu reportáž o inom mužovi, ktorý sa pred pár dňami skotúľal rovno pod vlak: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy