Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pre Kočnera mali sledovať aj Čižnára. Podľa zdroja TV JOJ generálneho prokurátora mnohokrát lustrovali aj v policajných databázach
Zdielať na

Pre Kočnera mali sledovať aj Čižnára. Podľa zdroja TV JOJ generálneho prokurátora mnohokrát lustrovali aj v policajných databázach

BRATISLAVA / Pre Mariána Kočnera mali okrem novinárov sledovať aj Generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. K tomuto plánu sa pred niekoľkými mesiacmi priznal bývalý SISkár Peter Tóth, ktorý Kočnerovu sledovaciu skupinu riadil. Podľa informácií TV JOJ to potvrdzuje aj textová komunikácia medzi Kočnerom a Tóthom. Navyše zdroj televízie JOJ, oboznámený s vyšetrovaním tvrdí, že Čižnára lustrovali aj v policajných databázach. A to mnohokrát.

Zdá sa, že Marián Kočner sa nezastavil pred ničím a sledovaniu nepohodlných sa nevyhol ani najvyšší muž slovenskej prokuratúry. "Vo výpovedi hlavného svedka Petra Tótha sa spomína, že dostal od Kočnera zadanie, aby spolu so svojim "tímom" sledovali generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, chceli ho nejakým spôsobom zdiskreditovať," uviedla Zuzana Petková, nadácia Zastavme korupciu. "Dôvodom jeho sledovania mohla byť nenávisť voči jeho osobe, a to z dôvodu, že na neho, ako na generálneho prokurátora nemali žiaden vplyv," objasnila Andrea Predajňová, hovorkyňa generálnej prokuratúry. 

​Tóth vo svojej výpovedi tvrdil, že sledovanie Čižnára si rozmysleli, pretože by šlo o veľkú rybu. Podľa informácií TV JOJ ale Kočner s Tóthom začiatkom minulého roka začali komunikovať o bydlisku generálneho prokurátora. Prezývali ho Obočiar.

1.2.2018
M.K: Nevieme adresu Obočiara?
P.T.: Neviem.
M.K: Ok.
P.T.: Niekde v Pezinku.
M.K.: Jo.

Deň po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej má Kočner potvrdzovať, že má o Čižnára naďalej záujem. Rovnako ako aj Daniela Lipšica, ktorého prezývali Gambino.

23.2.2018
M.K.: Dám nové subjekty.
P.T.: Ok.
M.K.: Obočiar a Gambino trvale platia.
P.T.: Ale aj tak si k tomu sadnime, lebo musíme pár vecí prebrať.

Slovensko 26. február 2018 sa dozvedá o vražde novinára a jeho snúbenice. A Kočner má Tóthovmu tímu v ten deň zmeniť úlohy.

26.2.2018
M.K.: Asi by som momentálne zastavil tím v časti práce na pisálkoch... Nech sa venujú Gambinovi a Obočiarovi.
P.T.: Tak!

Podľa zdroja televízie JOJ, oboznámeného z vyšetrovaním, Čižnára aj lustrovali v policajných databázach, a to viac ako 30-krát. Tým vzniká podozrenie, či do veci boli zapojení aj policajní funkcionári.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy