Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poslanec Anton Hrnko sa naposledy rozlúčil s najbližšou rodinou
Zdielať na

Poslanec Anton Hrnko sa naposledy rozlúčil s najbližšou rodinou

BRATISLAVA / Poslanec Národnej rady SR Anton Hrnko oznámil v stredu na sociálnej sieti, že pochoval svoju manželku, dcéru a syna, ktorí v marci zahynuli na palube lietadla etiópskej spoločnosti. To sa tragicky zrútilo v Addis Abebe, keď smerovalo do Nairobi.

Anton Hrnko sa rozlúčil v bratislavskom krematóriu so svojou najbližšou rodinou - manželkou Blankou, dcérou Michalou a synom Martinom. Všetci traja zahynuli pri leteckom nešťastí v marci na palube etiópskej spoločnosti Ethiopian Airlines v Addis Abebe. 

Poslanec na internete informoval, že pohrebu sa zúčastnila len najužšia rodina s priateľmi bez prítomnosti ústavných činiteľov. "Tí, ktorí ste ich poznali, prosím, venujte im spomienku," uviedol na sociálnej sieti Hrnko. 

Na palube lietadla bolo dokopy 158 ľudí, nik neprežil. V lietadle sedeli ľudia celkovo z 35 krajín. Na palube lietadla bola spolu s rodinou Antona Hrnka aj slovenská pracovníčka charitatívnej organizácie Danica Olexová. Jej rodina verejne o smútočnej rozlúčke so zosnulou neinformuje.

​Po leteckom nešťastí načas pozastavili prevádzku letov lietadiel Boeingu 737 Max-8. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy