Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Szabó obvinený z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je vo väznici v Žiline
Zdielať na

Szabó obvinený z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je vo väznici v Žiline

Archívna reportáž

ŽILINA / Podľa zistení TV JOJ obvinený z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej Tomáš Szabó sa v tejto chvíli nachádza vo väznici v Žiline. Ďalší zdroj oboznamovaný s vyšetrovaním vraždy novinára a jeho snúbenice potvrdil televízií JOJ, že oboznamovanie obvinených s vyšetrovacím spisom vraždy Kuciaka a Kušnírovej je naplánované na tento mesiac.

To, že oboznamovanie s vyšetrovacím spisom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je naplánované na tento mesiac, podporujú aj ranné informácie, ktoré zverejnili noviny.sk, že Kočnera do nitrianskej väznice previezli v súvislosti práve s oboznamovaním vyšetrovacieho spisu, ktoré sa má podľa informácií TV JOJ vykonávať práve v nitrianskej väznici. 

​Kočnera by v opačnom prípade na oboznamovanie so spisom museli policajti neustále prevážať z Ústavu na výkon trestu a výkon väzby Leopoldov do nitrianskej väznice. Už vieme aj to, že Kočnerova eskorta podliehala najprísnejším bezpečnostným opatreniam vôbec. Oboznamovanie spisu znamená, že obvinení aj s obhajcami sa oboznámia so všetkým, čo vyšetrovateľ počas vyšetrovania vraždy novinára zozbieral do spisu - so všetkými dôkazmi. Tento  proces teda môže trvať aj niekoľko týždňov. Neustále prevážanie Kočnera práve pre tento záverečný úkon pred ukončením vyšetrovania a odovzdaním spisu prokuratúre pre následné spísanie obžaloby, by bol zbytočnou komplikáciou. 

Podľa informácií TV JOJ dnes v Banskej Bystrici vypovedá aj Zoltán Andruskó, avšak ako svedok:

O prevoze Kočnera do nitrianskej väznice sa dozviete viac aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy