Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kajakári skončili po majstrovstvách sveta na Váhu. Hovorili aj o konfliktoch s rybármi
Zdielať na

Kajakári skončili po majstrovstvách sveta na Váhu. Hovorili aj o konfliktoch s rybármi

KOMÁRNO / Minulotýždňové majstrovstvá sveta v rýchlostnej kanoistike priniesli Slovensku nielen bronzovú medailu a mnoho skvelých výsledkov, ale aj miestenky na tokijskú olympiádu. Komárňanskí kajakári a kajakárka si nevydýchli ani po tejto náročnej súťaži. Natrénované zúročili doma na najtradičnejších vodných dopravných prostriedkoch. Stane sa to ich nový tréningový prostriedok?

Komárňanskí rýchlostní kajakári sa ešte ani poriadne nestihli osušiť z úspešných vôd majstrovstiev sveta, a už ich doma čakala ďalšia výzva. Po príchode zo Segedína reprezentantov v Komárne privítali na vode. Po oficiálnej časti ich čakali neoficiálne plavidlá – novučičké vodné bicykle. Tie začali premávať na Mŕtvom ramene Váhu v čase, keď oni bojovali o umiestnenia na svetovom šampionáte.

A tu začala aj história úspechov komárňanského kajaku – aj keď v tom čase bolo rameno ešte prepojené s Váhom. Ani tu to vždy nebolo ružové, viedli totiž konflikty s rybármi. Ostrý boj v šľapaní a taktika pri kormidlovaní mali nakoniec v priebehu pár sekúnd víťaza. Viac sa dozviete v reportáži Drahu Dobrovicsovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy