Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prvé septembrové dni budú horúce aj daždivé. SHMÚ vydalo výstrahy pre tieto kraje
Zdielať na

Prvé septembrové dni budú horúce aj daždivé. SHMÚ vydalo výstrahy pre tieto kraje

BRATISLAVA / Prvý septembrový deň nás čakajú poriadne vysoké teploty a v pondelok tomu nebude veľmi inak. Meteorológovia už vydali výstrahy pred horúčavami, počítať ale treba aj s dažďom.

V nedeľu môžu teploty vystúpiť až na 34 stupňov Celzia, a to najmä na západnom a južnom Slovensku. Na východe ale nebude o nič chladnejšie. SHMÚ už vydalo výstrahy prvého stupňa pred vysokými horúčavami pre kraje: Bratislavský, Banskobystrický, Prešovský, Trnavský, Nitriansky, Košický, Trenčiansky. Pred silným slnkom by ste sa mali chrániť aspoň  do piatej poobede. 

Vysoké teploty nás potrápia ešte aj v prvý školský deň v pondelok. Tu ale bude treba rátať aj s lejakmi, ktoré zasiahnu niektoré časti územia. Výstraha 1. stupňa pred dažďom bude platiť pre: Prešovský, Žilinský, Nitriansky, Trenčiansky a Banskobystrický kraj. Obyvatelia Prešovského, Košického a Banskobystrického si musia dať pozor aj pred silným slnkom, teploty tu opäť môžu dosiahnuť až 33 stupňov. "Najnižšia nočná teplota 20 až 15, na Orave, Liptove, Spiši a Horehroní okolo 13 st. Najvyššia denná teplota 28 až 34, na západe, v Žilinskom kraji a na hornom  Spiši väčšinou 21 až 27 stupňov," píše SHMÚ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy