Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nechutná zábavka mladíkov: Uprostred sídliska mali kopať do mŕtveho holuba
Zdielať na

Nechutná zábavka mladíkov: Uprostred sídliska mali kopať do mŕtveho holuba

SPIŠ / Mladíci na Spiši, zrejme, nevedeli čo od dobroty, keď sa im pod nohy dostal holub. Hoci nejde o chráneného živočícha, nad absurdným konaním krútia hlavou ochranári aj policajti.

Na nechutnú zábavku si chlapci vybrali miesto uprostred sídliska. Podľa svedkyne incidentu jej najprv nebolo jasné, do čoho kopú.  "Ale ako odkopli na chodník, tak sme zistili, že sa jedná o mŕtveho holuba. A potom vyzliekli nohavice a začali na toho holuba močiť," opísala konanie mladíkov svedkyňa incidentu Miroslava. "Z hľadiska ľudského, z hľadiska etiky niečo to svedčí aj o tých chlapcoch. O neúcte k životu," vyjadril sa k incidentu Milan Barlog, ochranár, správa NP Slovenský raj. 

Novovešťanke sa močenie na mŕtveho holuba podarilo zaznamenať na video. Podľa ochranára mestský holub je náš jediný vták, ktorý nie je zákonom chránený. "Pri nájdení takéhoto živočícha je to vec pre mestskú políciu, pre veterinárov. V každom prípade by som neodporúčal, aby sa s tým hrali deti," pokračoval ochranár Barlog. Ak ide o nájdenie mŕtvoly chráneného živočícha treba už kontaktovať Štátnu ochranu prírody cez tiesňovú linku 112.  

Polícia vo veci už začala konať. "Video bude podrobené dôkladnej analýze zo strany príslušných policajných útvarov, ktoré sa v priebehu ďalšieho vyšetrovania budú snažiť o stotožnenie osôb zachytených na videu a zisteniu ďalších relevantných informácií, ktoré pomôžu k objasneniu toho, či v tomto prípade došlo alebo nedošlo k spáchaniu trestného činu," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Podľa polície z nahrávky nie je jednoznačné, či chlapci spôsobili holubovi smrť, alebo ho už mŕtveho našli. Policajti, rovnako ako ochranári takéto správanie odsúdili. "Je však potrebné poznamenať, že konanie chlapcov je vysoko nemorálne, v tomto prípade mohlo dôjsť aj k ohrozeniu na ich zdraví," dodala Ivanová. 

Zákaz zvierat v reštaurácií sa končí. Ako to bude fungovať:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy