Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž strieľal na ľudí z auta: O život prišlo najmenej 7 ľudí, medzi zranenými je aj 17-mesačné dieťa
Zdielať na

Muž strieľal na ľudí z auta: O život prišlo najmenej 7 ľudí, medzi zranenými je aj 17-mesačné dieťa

TEXAS / Streľba, ktorá sa odohrala v sobotu popoludní západnom Texase, si vyžiadala najmenej sedem mŕtvych a ďalších asi 21 ľudí je zranených, vrátane policajtov. Muž spustil streľbu z auta, pričom najskôr pálil na policajtov, a potom aj na ostatných vodičov. Motív jeho streľby je, zatiaľ, neznámy.

Celá dráma sa odohrala až potom, čo páchatľove auto najskôr zastavila polícia na ceste medzi texaskými mestami Midland a Odessa. Muž začal páliť na  policajtov, potom sa dal na útek, no v streľbe sa nezastavil. Naďalej strieľal po ďalších vodičoch a ľuďoch na ulici. Počas svojho vyčíňania tiež ukradol poštárske auto. Páchateľa nakoniec zastrelili policajti pred kinom. Identifikovali ho ako belocha, tridsiatnika. Motív jeho činu nie je známy.

Pri streľbe sa zranilo asi 21 ľudí, vrátane troch policajtov. Podľa polície však nie všetci utrpeli strelné zranenia, niektorých napríklad porezalo sklo, keď sa pri paľbe rozbili okná ich áut. Medzi zranenými je aj 17-mesačné dievčatko. Sedem ďalších ľudí je v kritickom stave.

K incidentu sa vyjadril na Twitteri aj americký prezident Donald Trump, ktorý napísal, že bol informovaný o streľbe v Texase a úrady na vyšetrovaní stále pracujú. 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1167928855199272961

Texaský generálny prokurátor Ken Paxton v stanovisku vyhlásil, že je "zdesený takýmto nezmyselným činom".  Viceprezident Mike Pence v reakcii na udalosti uviedol, že spolu s administratívou prezidenta Donalda Trumpa zostávajú "absolútne odhodlaní spolupracovať s vedúcimi predstaviteľmi oboch strán v Kongrese na podniknutí krokov, aby sme mohli riešiť a čeliť tejto hrozbe masovej ukrutnosti v našej krajine".

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy