Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mal v krvi takmer dve promile alkoholu, napriek tomu sadol za volant
Zdielať na

Mal v krvi takmer dve promile alkoholu, napriek tomu sadol za volant

VEĽKÝ KRTÍŠ / Hádka s priateľkou mala byť dôvodom, prečo si 22-ročný vodič sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Mladý muž teraz sedí v policajnej cele. Jeho jazda s takmer dvomi promile sa skončila nehodou.

Nezvládol prejazd zákrutou. Najskôr vyšiel na obrubník, potom narazil do stĺpu verejného osvetlenia. Dôvodom nehody mladého vodiča ale nebola iba neprimeraná rýchlosť.

"Keď som počul buchot, tak som vyšiel von. Išiel som sa pozrieť čo sa deje a videl som už krížom auto stálo," hovorí svedok nehody, miestny obyvateľ Viliam.

Podľa neho z auta vystúpil iba vodič, od pása nahor nebol oblečený. Nesnažil sa utiecť, no pôsobil akoby nebol triezvy: "Neviem, či bol pod vplyvom alkoholu, no ale vypadalo tak, že asi bol," dodáva Viliam.

Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici povedala: "Pri dychovej skúške mu namerali 0,90 mg alkoholu, čo je v prepočte viac ako 1,8 promile."

Išlo iba o 22-ročného Jána z neďalekej obce. Podľa nášho zdroja sa vraj pohádal s priateľkou. Šťastím je, že nezranil ani seba, ani nikoho iného. Havaroval v centre mesta, v sobotu predpoludním.

"Tu chodia aj mamičky s deťmi. Ešte šťastie, že vtedy tadiaľ nikto nešiel, to bolo veľké šťastie, Že by bol niekoho ešte zrazil, alebo zabil," hovorí Viliam.

Mária Faltániová vraví: "Vodičovi bude v krátkej dobe vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky."

Polícia spracuje aj podnet na ukončenie prípadu v superrýchlom konaní.

To znamená, že mladý vodič sa v najbližšej dobe postaví pred sudcu a vypočuje si trest za svoju nezodpovednú jazdu.

Prístup policajtov by v prípade nehody spôsobenej pod vplyvom mal byť rovnako prísny, nezávisle od toho, kto ju spôsobí. Nie vždy je to však tak:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy