Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
AUTENTICKÉ VIDEO zo záchrany dvojročného chlapčeka. Zamkol sa v aute, von sa už dostať nevedel
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO zo záchrany dvojročného chlapčeka. Zamkol sa v aute, von sa už dostať nevedel

SNINA / Mne by sa to stať nemohlo. To si zrejme povedia mnohí z vás pri nasledujúcej reportáži. Pravda je taká, že deti vedia v sekunde narobiť problémy aj tým najstarostlivejším rodičom. Presvedčila sa o tom aj mladá mamička zo Sniny. Jej dvojročný syn sa sám zamkol v aute. Zasahovať museli hasiči, ktorí sa ukázali ako skutoční profesionáli. V texte nájdete aj autentické zábery zo záchrannej akcie.

Boli to sekundy. Dieťa zozadu preliezlo na miesto vodiča a kľúče chytilo do ruky, kým jeho mama vykladala nákup. "Sadol si, zatvoril dvere, ja som išla a on ťukol a už nevedel odomknúť a ostal tam," povedala chlapčekova mama.Zatiaľčo pre chlapčeka to bola hra, vystrašená mama už volala hasičov.

Pozrite si autentické video zo zásahu hasičov. 

Situácia sa zdramatizovala vo chvíli, keď dieťa kľúče otočilo a zasvietila palubovka. "Kľúče do vozidla boli v spínacej skrinke a hrozilo, že dieťa auto naštartuje," uviedol riaditeľ okresného riaditeľstva humenských hasičov Marek Pavlov. 

Hasiči preto požiadali vodiča, ktorý parkoval vedľa, aby auto posunul čo najbližšie. Zabránili by tak prípadnému pohybu, ak by sa chlapčekovi podarilo auto naštartovať. "Príslušníci sa snažili auto odomknúť špeciálnym náradím, ale všetky pokusy im uzamknuté dieťa znemožňovalo," dodal Pavlov. 

Počas záchrannej akcie sa snažili dieťa všemožne zabávať, aby sa nebálo. V aute už teplota stúpala, hasiči sa preto rozhodli pre radikálne riešenie. "Po súhlase majiteľky auta, rozbili zadné okno na dverách dieťa vybrali a odovzdali matke," povedal Pavlov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy