Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opozičné strany rokujú o možnej spolupráci na zostavení vlády
Zdielať na

Opozičné strany rokujú o možnej spolupráci na zostavení vlády

BRATISLAVA / Michal Truban aj dnes pred kamerami ľutoval, že po zverejnení videa o užívaní drog nehovoril pravdu. Politik, ktorý priznal okrem marihuany aj užitie LSD dnes rokoval o spolupráci v budúcej vláde s KDH. Trojica Truban, Beblavý a Hlina tak hľadala prieniky, ale priznáva aj názorové rozdiely. Napríklad pri registrovaných partnerstvách.

Michal Truban sa dnes pre svoje drogové vyjadrenia opäť kajal. Na druhej strane spomenul politikov, ktorí nie sú schopní priznať sa ani k tomu, že v nejakom byte pili kolu. Rokovanie bolo ale prioritne o hľadaní spoločných programových bodov. PS/Spolu a KDH mieria na opatrenia pre rodiny, napríklad škôlka pre každé dieťa. Achilovkou sú ale zatiaľ registrované partnerstvá - pre kresťanských demokratov červená čiara.

Alojz Hlina ale partnerom navrhol, aby v krízových bodoch mohla nespokojná strana dostať takpovediac 30 dní na rozmyslenie. Rokovania budú pokračovať bez toho, aby sa menilo obsadenie. Výmena lídra koalície PS/Spolu totiž nie je na programe dňa ani po Trubanovom škandále. 

Michal Truban oľutoval, že klamal:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy