Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Cestujeme ako dobytok, vyhlasujú turisti v Tatrách. Električková doprava nezvláda nápor cestujúcich
Zdielať na

Cestujeme ako dobytok, vyhlasujú turisti v Tatrách. Električková doprava nezvláda nápor cestujúcich

VYSOKÉ TATRY / Dobrých ľudí sa všade veľa zmestí a viete, kde sa ich vojde najviac? Do tatranských električiek. Takýto vtip koluje medzi turistami v našich veľhorách. Len smiech vás prejde, keď sa do električky nezmestíte. Najhoršie je to ráno a potom popoludní.

Ako to s električkovou dopravou vyzerá, sme si boli overiť vo Vysokých Tatrach na rôznych miestach. Niektorí turisti, ale aj domáci, nevedia nájsť na adresu tatranských železníc pekné slovo. Hovoria o hanbe pred celým svetom. Ak o električkovom dobrodružstve budú rozprávať zahraniční turisti doma, musíme sa červenať.

Zmenu by, pochopiteľne, uvítali viacerí. Za prípadné riešenie sa ponúka pridanie vagónov. "Pokiaľ je to možné, tak by som to uvítal," vysvetľuje turista z Moravy Jiří. 

Železnice nápor turistov riešia 

Železnice si uvedomujú, že v Tatrách to nie je najideálnejšie a robia všetko, čo je v ich silách. Spoje pred letnou sezónou posilnili. Z rôznych tatranských staníc štartuje o 8 párov nových vlakov viac. A bude vraj ešte lepšie. 

"Železničná spoločnosť Slovensko dlhodobo upozorňovala na fakt, že doprava v Tatrách trpí nedostatkom kapacít, pričom tu jazdíme v sezóne bez záloh. Práve preto ZSSK minulý rok vyhlásila súťaž na 5 nových vlakov a 1 multifunkčný rušeň s hybridným pohonom, čím bude možná jazda týchto vozidiel nielen na ozubnicovej, ale aj na „klasickej“ trati s úzkym rozchodom," uvádzajú v písomnom stanovisku slovenské železnice. 

Stretnutie s medveďmi hlásia ľudia čoraz častejšie. Poľovníci ale nič nezmôžu. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy