Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polia v dedine pri Piešťanoch zachvátil obrovský požiar. Polícia premávku zastavila
Zdielať na

Polia v dedine pri Piešťanoch zachvátil obrovský požiar. Polícia premávku zastavila

PRAŠNÍK / Krátko po pol druhej vypukol rozsiahly požiar polí po oboch stranách cesty. Na mieste zasahovala viac ako desiatka profesionálnych hasičov spolu s dobrovoľnými. Polícia musela v tomto úseku podľa informácií TV JOJ zastaviť premávku pre silné zadymenie.

Pri ceste medzi obcami Prašník a Vrbové začali horieť polia so slamou. Oheň zachvátil aj jeden zo strojov, ktorý sa nachádzal na poli. "Pri udalosti zasahujú profesionáli z Piešťan a Trnavy a dobrovoľní hasiči z obcí Vrbové, Prašník a Pobedim," informovala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová. 

Všetko to s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobila porucha na lise na slamu. Z mechanického zariadenia podľa svedkov vypadol jeden tlejúci balík. Potom to už nešlo zastaviť."Jednotka bola privolaná k požiaru balíkovača slamy, po príchode sme zistili, že horia riadky slamy na ploche asi 70 hektárov," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Martin Piškula. 

Podľa informácií hasičov sa pri požiari nikto nezranil. Podľa informácií TV JOJ ale začalo horieť aj jedno z hasičských áut dobrovoľníkov, ktorí profesionálom prišli na pomoc. Polícia ani hasiči túto informáciu, zatiaľ oficiálne nepotvrdili. 

Polícia cestu medzi Vrbovým a Prašníkom sprejazdnila až po úplnom uhasení požiaru, teda po vyše dvoch hodinách.

Obrovský požiar vypukol aj v obci Hranovnica. Jedného z dedinčanov museli previezť do nemocnice: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy