Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Voči útočníkovi z Obchodnej ulice zastavili trestné stíhanie. Podľa polície bol nepríčetný
Zdielať na

Voči útočníkovi z Obchodnej ulice zastavili trestné stíhanie. Podľa polície bol nepríčetný

BRATISLAVA / V prípade muža, ktorý najskôr zaútočil na ochrankára na ministerstve financií a neskôr ho policajti museli zneškodniť na bratislavskej Obchodnej ulici, polícia ukončila vyšetrovanie návrhom na zastavenie trestného stíhania.

Bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková uviedla, že dôvodom je, že Martin H. nebol v čase činu pre nepríčetnosť trestne zodpovedný. "Vyšetrovateľ súčasne navrhol nariadenie výkonu ochranného liečenia," dodala Slamková.

Pri incidente, ktorý sa odohral koncom mája, Martin H. najprv napadol zamestnanca bezpečnostnej služby Finančnej správy a ozbrojený nožom sa začal pohybovať po centre Bratislavy. "Vyhrážal sa okoloidúcim ľuďom, vrátane tých, ktorí ho prenasledovali a natáčali si ho na mobil," uviedla vtedy polícia. Muž sa s nožom v ruke vyhrážal aj policajnej hliadke, ktorá prišla na miesto. "Bol nebezpečný pre svoje okolie a samotných policajtov, a preto hliadka použila služobnú zbraň," informovala polícia s tým, že muža postrelili. Postrelený sa potom sám bodol do brucha. Pri zákroku policajtov bolo zranené aj 15-ročné dievča.

Pôvodne hrozilo útočníkovi 7 až 12 rokov za mrežami. Podľa informácií TV JOJ sa aktuálne nachádza na psychiatrii v Pezinku. Tam sa pod dohľadom lekárov podrobí liečbe. "Súd nariadi vo veci ochranné liečenie, pretože tá osoba môže byť nebezpečná pre spoločnosť, a to ochranné liečenie bude v podstate trvať tú dobu, ktorá je potrebná na to samotné preliečenie, respektíve kým sa neskonštatuje, že už nie je nebezpečný. Trestný zákon neohraničuje dobu ochranného liečenia," povedala expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Pozrite si archívne video zo zásahu polície na Obchodnej ulici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy