Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Teplé dni nás čakajú aj ďalej. V dolinách a kotlinách ale teplota poriadne klesne
Zdielať na

Teplé dni nás čakajú aj ďalej. V dolinách a kotlinách ale teplota poriadne klesne

BRATISLAVA / Sme v chladnejšom vzduchu, rozširuje sa k nám vyšší tlak, stále ešte pofukuje a najmä teplota nestúpa tak rýchlo ako v uplynulých dňoch.  Maximálna teplota v pondelok dosiahne do 26°C, ale na severe budú lokality s iba 18-19°C.


V pondelok sa našou východnou časťou krajiny opäť prehnali silné búrky, aj s krúpami a aj so silnejšími mm zrážok. Prechádzal studený front a za ním sa k nám dostal skutočne chladnejší vzduch. Maximálna teplota v pondelok dosiahne do 26°C, ale na severe budú lokality s iba 18-19°C, samozrejme, silnejší vietor od severozápadu bude ešte jemne znižovať pocitovú teplotu.  

"Chladnejší vzduch prinesie v utorok jasnú alebo takmer jasnú oblohu a chladné ráno do dolín a kotlín, milí turisti, teplejší spacák treba!," upozornila meteorologička Miriam Jarošová. Nočné minimum bude od 7 do 2°C. Inde bude teplota od 13 do 7°C. "Deň bude s premenlivou oblačnosťou, ojedinelými prehánkami v severnej polovici krajiny. Teplota sa bude pohybovať od 20 do 25, v severnej polovici od 16 do 20°C. Vietor severných smerov do 25-30, v nárazoch okolo 55 km/h.," pokračovala meteorologička. 
Ďalšie dni tohto týždňa budú slnečné, s ojedinelými prehánkami, ale teplota sa nad hodnotu letného dňa, teda nad 25°C v tých najteplejších lokalitách prehupne až v druhej polovici týždňa. Sever bude chladnejší, od 17 do 22°C. "Ja viem, je síce leto, ale aj takéto letné dni v našich zemepisných šírkach bývajú," dodala Miriam Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy