Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dôchodcu na ceste si v tme nevšimol 60-ročný vodič. Zrážku neprežil
Zdielať na

Dôchodcu na ceste si v tme nevšimol 60-ročný vodič. Zrážku neprežil

Archívna reportáž

DOBŠINÁ / K tragickej nehode došlo v rožňavskom okrese v noci. Na zákrute 60-ročný vodič nákladného auta zachytil chodcu. Toho v tme nebolo dobre vidieť, zraneniam na mieste podľahol. Prípad už prevzala polícia.

K incidentu došlo okolo 01:00 hodine v noci v obci Dobšiná v okrese Rožňava medzi nákladným motorovým vozidlom, ktoré viedol 60-ročný vodič z okresu Lučenec a 67-ročným chodcom z okresu Rožňava.

"Podľa doterajší zistení vodič viedol vozidlo v smere od Rožňavy do Dobšinej, kde v miernej ľavotočivej zákrute na križovatke s účelovými komunikáciami za doposiaľ presne nezistených okolností zachytil chodca pravou prednou časťou vozidla," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Žiaľ, chodec, ktorý na sebe nemal žiadne reflexné prvky, pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

U vodiča požitie alkoholických nápojov nezisitli, v prípade chodca nariadili pitvu. "Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ policajného zboru, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala Mésarová. Bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy