Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Spoločnosť Eset reaguje na videá a statusy poslanca Blahu, podala na neho žalobu
Zdielať na

Spoločnosť Eset reaguje na videá a statusy poslanca Blahu, podala na neho žalobu

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Spoločnosti Eset došla trpezlivosť. Na poslanca NR SR Ľuboša Blaha zo strany Smer-SD podala žalobu za statusy a videá. V nich poslanec útočil na majiteľov spoločnosti.

Firma ešte začiatkom mája poslala Blahovi predžalobnú výzvu. Dlhší čas ju totiž na sociálnych sieťach dráždil. Teraz sa spoločnosť rozhodla na neho podať žalobu, denníku SME to potvrdil Eset. 

Ľuboš Blaha na svojom facebookovom profile spoločnosť kritizoval a majiteľov mal označovať za oligarchov, ktorí "vlastnia médiá a platia viacerých politikov". Poslanec Smeru sa v nedeľu na sociálnej sieti vyjadril, že zatiaľ žiadnu žalobu nedostal, no možno ho v pondelok bude čakať v práci. "Budem sa samozrejme brániť a ešte hlasnejšie poukazovať na to, ako ESET, resp. jeho vlastníci, zneužívajú svoju ekonomickú moc na podporu liberálnych politikov a médií," napísal na svojej stránke. 

Ako píše denník SME o Esete natočil sériu videí, v ktorých sa snaží firmu zdiskreditovať. Napríklad v nich tvrdí, že Eset je napojený na americkú tajnú službu. "Eset sa ma pokúša umlčať, toto je ich predstava o slobode a demokracii," reagoval Blaha na predžalobnú výzvu. Keď Eset analyzoval Blahove príspevky, dospel k záveru, že jeho cieľom nebolo objektívne informovať či vecne kritizovať, ako to sám Blaha tvrdil. "Spoločnosť ESET môže potvrdiť, že na poslanca Ľuboša Blahu podala žalobu, ktorá súvisí s jeho nepravdivými a nepodloženými výrokmi na adresu spoločnosti ESET počas uplynulých mesiacov. Ide o štandardný právny postup, ktorý sme podnikli s cieľom ochrániť dobré meno spoločnosti ESET," napísala v stanovisku firma.

Blaha má podporu u Fica

Blaha má podporu predsedu strany Roberta Fica. "Ak bude potrebovať podporu zo strany Smeru-SD aj z hľadiska právnej podpory, tak ju dostane," povedal Fico.

Ak Eset chce podať na niekoho žalobu, mal by ju podľa Fica podať na ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie. "My dnes veríme hocičomu, čo napíše ministerstvo zahraničných vecí USA. Hocijaký drbko z lesa, prepáčte za výraz, z tretieho sektora niečo povie, objaví sa to v správe od USA a berie sa to ako hotová vec. Pokiaľ viem, ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie nespolupracuje s tretím sektorom na Slovensku a v správe ministerstva sa objavila informácia, že Eset je napojený na CIA," uviedol Fico. 

Blaha pred časom vyhlásil, že žiada odvolať z Parlamentného výboru Rady Európy poslanca Poliačika. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy