Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Z pacientov spravili rukojemníkov. Kvôli konfliktu spoluvlastníkov sa nemôžu dostať na vyšetrenie
Zdielať na

Z pacientov spravili rukojemníkov. Kvôli konfliktu spoluvlastníkov sa nemôžu dostať na vyšetrenie

SNINA / Už niekoľko dní sa pacienti ambulancie v Snine nemôžu dostať na vyšetrenie. Dôvodom je spor spoluvlastníkov priestorov pre výšku nájomného. Spolukonateľ spoločnosti lekárke nielenže zabránil vstupu do ambulancie, no vypol jej aj elektrinu.

Je osem hodín ráno a v ambulancii sú namiesto pacientov policajti. Lekárka pre dospelých sa totiž nemohla dostať dovnútra."Sestrička ráno prišla a tieto dvere sa nedali otvoriť," konštatuje lekárka a konateľka spoločnosti prevádzkujúcej ambulantné zariadenie Monika Rybakovová. V ambulancii tiež odpojili elektrinu.

"Tak je to hrozné, lebo nejakí pacienti boli aj tu vonku a sa otáčali a išli preč," opisuje situáciu jeden z pacientov. "Trápim sa, mordujem sa a ešte ťa aj nevyšetria," dodáva ďalšia pacientka."Nemám to sprístupnené, nemám ich ako ošetriť, bez elektriny, bez všetkého. To sa nedá," konštatuje Monika Rybakovová. 

Za všetkým sú dlhodobé spory medzi dvoma konateľmi spoločnosti

Tí sú zároveň aj spolumajiteľmi týchto priestorov. Problémom je podľa nich výška nájomného. "Lekárka bola opakovane vyzvaná na úhradu faktúry za nájom s upozornením, že v prípade neuhradenia faktúry budú priestory odpojené od všetkých energetických sieti. Prístup do ambulancie zostal zachovaný," píše sa vo vyjadrení spolumajiteľa priestorov. 

"On ma chce z tejto ambulancie vyštvať, že buď mu budem vyšší nájom platiť alebo stadiaľ odídem. Chce ma vyštvať z vlastných priestorov, kde som konateľom ja, tak isto ako on," argumentuje lekárka Rybakovová. 

Spolumajiteľ lekárku o svojom zámere vopred informoval

Lekárka však nepredpokladala, že by toho spolumajiteľ bol schopný. "Neverila som, že také niečo dokáže spraviť, že z pacientov spraví rukojemníkov," hovorí lekárka Rybakovová. 

Podnet zaslal aj na odbor zdravotníctva PSK."Tento podnet nespadá do kompetencie Prešovského samosprávneho kraja, ktorý nemá žiadne oprávnenie vstupovať do obchodných či nájomných vzťahov prevádzkovateľov," vysvetľuje hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Dáša Jeleňová. 

Ambulancia bude zrejme zatvorená ešte niekoľko dní. Na nezhody najviac doplatia pacienti. Prípad začala vyšetrovať polícia."Ide o podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Pacient tvrdí, že mu na pohotovosti vytrhli nesprávny zub, lekári hovoria niečo iné. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy