Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pacient napadol sestru v nemocnici. Ide už o druhý prípad v rovnakom zariadení
Zdielať na

Pacient napadol sestru v nemocnici. Ide už o druhý prípad v rovnakom zariadení

ŽILINA / Pred necelými dvomi mesiacmi sme vám v našom spravodajstve priniesli reportáž o napadnutej pracovníčke žilinskej nemocnice a teraz toto zdravotnícke zariadenie musí riešiť podobný prípad. Pri obidvoch útokoch pritom zohral hlavnú úlohu alkohol. Predstavitelia vedenia nemocnice v tejto súvislosti zdôrazňujú, že je veľmi smutné, ak sa ľudia takto hrubo správajú k zdravotníkom, ktorí sa im snažia pomôcť.

"Na urgentnom príjme sa nám zopakovala veľmi nepríjemná udalosť. Pacient, ktorého naši zdravotníci išli ošetriť, napadol sestru," informuje hovorkyňa FNsP Žilina Lenka. Podgurážený pacient sa do nej pustil v internej ambulancii, kde jej najprv nadával. No nezostalo len pritom a zaútočil.

Podľa medicínskeho riaditeľa toto agresívne správanie malo pre ňu veľmi nepríjemné následky."Sestričku sotil, ona ten pád ukontrovala našťastie. Najhoršia bola pre ňu psychická ujma, sme v práci a opakovane sme atakovaní, či už slovne, vulgarizmami. Najviac práve na tých urgentných príjmoch a v nočných hodinách, " vysvetľuje medicínsky riaditeľ FNsP Žilina MUDr. Igor Bízik. 

Vedenie nemocnice sa po prvom incidente rozhodlo najať strážnu službu, ktorá počas sviatkov v nočných hodinách dohliada na bezpečnosť zdravotníkov, ale i ľudí, ktorí sem prídu. "Bohužiaľ, v tomto prípade nešlo o sviatočný deň, takže tu SBS nebola. Aj na základe toho sme sa rozhodli, že budeme musieť posilniť strážnu službu," dodáva Záteková. 

Predstavitelia žilinskej nemocnice vravia, že jeden z dôvodov, prečo musia čelit takýmto útokom, je aj to, že už neexistujú zariadenia, ktoré u nás fungovali v minulosti. "Nie je riešená otázka týchto opitých ľudí. Kedysi boli záchytky, dnes už nie sú," tvrdí Bízik. A tak ako pri prvom napadnutí, aj teraz sú rozhodnutí konať právnou cestou. "Jedno trestné oznámenie pre napadnutie zdravotníka sme už podali a aktuálne pripravujeme aj ďalšie," hovorí Záteková. 

Sestrička nafúkala tri promile.Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy