Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Voda v riekach je poriadne studená. Ani to neodradilo posádky netradičných plavidiel
Zdielať na

Voda v riekach je poriadne studená. Ani to neodradilo posádky netradičných plavidiel

BREZNO / Hoci je voda v riekach a jazerách ešte poriadne studená, nedočkaví vodáci po dlhej zime už absolvujú prvé splavy. Na rieke Hron sa napríklad stretli posádky netradičných plavidiel. A nielen plavidlá, ale aj posádky boli naozaj netradičné.

Rieka Hron má pre vodákov mimoriadne čaro a o tom, že sa vedia zabávať svedčí aj splav na netradičných lodiach z Brezna do Valaskej. Posádky neobmedzovali žiadne pravidlá, čím bláznivejší nápad, tým lepšie. Podmienka bola len jedna, lode museli dokázať plávať, a tak mohol prísť každý, kto sa chcel zabávať. "Každý, kto sa zvezie dolu Hronom, na akomkoľvek plavidle, ktoré ho udrží. Kritéria v konečnom dôsledku nie sú žiadne," uviedla organizátorka splavu Silvia Vilhanová.


Návštevníci sa tak ocitli vo svete fantázie a dobrej nálady. "My sme konkrétne vinohrad, teda hrozná," uviedla jedna z účastníčok. "Ja som napríklad frankovka modrá," dodala druhá. 

Po niekoľkodňových dažďoch bolo vody v Hrone dosť a aj prúd bol silnejší. Odhodlaným posádkam to neprekážalo. "Dúfam, že prídeme živí a zdraví, možno bez rekvizít, ale prídeme," podotkol účastník netradičnej plavby. Nebolo dôležité kto príde prvý, a tak si všetci splav užívali. Lode boli postavené dobre, žiadna sa nepotopila a nikoho nemuseli zachraňovať. Po šiestich kilometroch všetky posádky šťastlivo priplávali do Valaskej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy