Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cestujúci v Bratislave vystupovali z autobusu rýchlejšie, ako pôvodne plánovali. Autobus MHD zachvátil požiar
Zdielať na

Cestujúci v Bratislave vystupovali z autobusu rýchlejšie, ako pôvodne plánovali. Autobus MHD zachvátil požiar

BRATISLAVA / Cestujúci v Bratislave v piatok ráno vystupovali z autobusu rýchlejšie, ako pôvodne mysleli. Autobus metskej hromadnej dopravy totiž začal horieť. Uhasiť ho museli až privolaní hasiči.

V piatok ráno okolo siedmej hodiny došlo v bratislavskej mestskej časti Petržalka k požiaru. Autobus mestskej hromadnej dopravy s približne 10-tkou cestujúcich začal pre technickú poruchu horieť.

Ihneď, ako si vodič všimol, že mu horí zadná časť, duchaprítomne zastavil na kraji cesty a pustil sa do hasenia s hasiacim prístrojom. Plamene sa rýchlo šírili a šľahali až do niekoľkých metrov. Hustý štipľavý čierny dym bolo vidieť už z diaľky.

Približne desiatka cestujúcich rýchlo autobus opustila a neveriacky pozerali, čo sa to vlastne deje. Šoférovi sa oheň nedarilo zlikvidovať a na miesto za krátku chvíľu prišli hasiči, ktorým sa oheň po niekoľkých minútach podarilo uhasiť. Pri požiari sa našťastie nikto nezranil. "Udalosť sa zaobišla bez zranení cestujúcej verejnosti aj vodiča," informuje hovorkyňa DPB Adriana Volfová. 

Po vrak prišla odťahová služba, ktorá ho naložila a odniesla. Predbežnú škodu vyčíslili na 10 tisíc eur. Ráno bola v úseku približne na hodinu obojsmerne obmedzená autobusová doprava. Autobusy odklonili cez okolité ulice. Podľa dopravného podniku ide o ojedinelý prípad a presné príčiny požiaru sú momentálne v štádiu vyšetrovania.

Nočný požiar pripravil o strechu nad hlavou štyri početné rodiny. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy