Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tragická nehoda. Vlak zrazil iba 5-ročné dieťa, ktoré s matkou kráčalo po koľajisku
Zdielať na

Tragická nehoda. Vlak zrazil iba 5-ročné dieťa, ktoré s matkou kráčalo po koľajisku

BRATISLAVA / K tragickej nehode došlo na trati tri kilometre od vlakovej stanice Devínska Nová Ves v smere na Zohor. Vlak zachytil matku s iba päťročným dieťaťom. Rušňovodič samotnému stretu už zabrániť nedokázal.

Polícia vyšetrujú okolnosti tragickej udalosti, ku ktorej došlo včera (dňa 23.05.2019) krátko pred 18.35 hod v Mestskej časti Devínska Nová Ves. Pri Devínskom jazere zachytil osobný vlak, smerujúci z Bratislavy do Kútov, ženu s maloletou osobou prechádzajúcimi popri železničnej trati. Maloletá stret naneštastie neprežila, matku previezli do nemocnice. 

Po koľajisku sa mali prechádzať dve neoprávnené osoby. Podľa informácií TV JOJ z miesta nešťastia mala mať matka Gabriela s dcérou Sárou namierené až do Holíča. Holíč je pritom od Devínskej Novej Vsi vzdialený 75 kilometrov. Matka s dcérkou prešli len tri kilometre od stanice, keď ich zrazil vlak. Sára bola na mieste mŕtva, žena utrpela zranenia s ktorými ju záchranári previezli do nemocnice. Rušňovodič vlaku Os 4288 trúbil, pribrzďoval, no zrážke už nedokázal zamedziť. K nešťastiu došlo na úseku Devínska Nová Ves - Zohor, na tejto časti trate bola prerušená doprava. 

"Stalo sa tak aj napriek tomu, že rušňovodič použil výstražné znamenie a rýchlobrzdu. Na miesto sa ihneď dostavili všetky záchranné zložky. Maloletá osoba (5) utrpela zrážkou s vlakom zranenia, ktorým podľahla. Žena bola záchranármi prevezená na ošetrenie do nemocnice," informuje hovorkyňa KR PZ v Bratislave Lucia Mihalíková. Maloletá bola na mieste mŕtva, žena utrpela zranenia, s ktorými ju záchranári previezli do nemocnice. "Pacientka je v stabilizovanom stave, zostáva i naďalej hospitalizovaná," tvrdí hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. 

"Ďalšie okolnosti tejto tragickej udalosti sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dopĺňa Mihalíková. Zatiaľ nie je isté či chcela matka s dcérou celú cestu prejsť pri trati, alebo cez koľaje len prechádzali a naozaj mali v pláne takto kráčať až do Holíča.

Nehoda spôsobila meškanie vlakového spojenia

Na úseku museli cestujúci rátať s meškaním vlakov. "Vlak stál v teréne, ktorý neumožňoval bezpečný prestup cestujúcich do iného vlaku. Navyše po druhej koľaji onedlho chodili druhé vlaky. Táto kombinácia spôsobila troj hodinové čakanie cestujúcich jedného vlaku na povolenie k odjazdu od policajtov a hasičov," objasňuje situáciu hovorca ZSSK Tomáš Kováč. 

Cyklista vošiel rovno pod vlak. Vraj ho nevidel cez kapucňu. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy