Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Streľba v Petržalke. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre úkladnú vraždu v štádiu pokusu
Zdielať na

Streľba v Petržalke. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre úkladnú vraždu v štádiu pokusu

BRATISLAVA / V prípade streľby v Bratislave v Petržalke začal vyšetrovateľ protizločineckej jednotky NAKA trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu, pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a pre zločin zabitia.

Polícia v tejto veci vykonáva úkony trestného konania, no viac informácií neposkytujú, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu objasnenia alebo vyšetrenia veci. Muž po popoludňajšej streľbe unikol v čiernom aute. Útočiskom sa stal jeho byt na Šintavskej ulici v bratislavskej Petržalke. Auto mal odparkovať na parkovisku, neďaleko paneláku. Vo svojom byte mal nakoniec spáchať samovraždu jednou zo svojich zbraní. Prípad podľa polície prevzala národná kriminálna agentúra. Na miesto dorazilo niekoľko policajných áut a kriminalisti, ktorý počas noci zaisťovali stopy. Približne po jedenástej večer už z paneláku vychádzal ohliadajúci lekár. 

Podľa informácií TV JOJ zasiahli postreleného muža dve guľky, jedna do pľúc a druhá do ramena. Muž je po operácii mimo ohrozenia života. "Počula som tri alebo štyri rany. Tesne pred policajnou stanicou začalo prudko cúvať auto, ktoré takmer vrazilo do mňa aj do steny terasy. Zastavila som a videla som chlapa so samopalom v ruke ako ide z parkoviska, obzerá sa späť a autám ukazoval rukou, že všetko je ok. Bol úplne pokojný a odkráčal si k svojmu autu, do ktorého s kľudom nastúpil," uviedla očitá svedkyňa. Strelec z miesta ušiel na čiernom aute a zanechal za sebou na zemi zbraň.

Streľbe v bratislavskej Petržalke mal podľa informácií TV JOJ predchádzať konflikt dvoch mužov. Incident sa odohral pri budove policajného oddelenia. Zraneného muža záchranári na nosidlách odviezli z policajnej stanice do nemocnice na Antolskej ulici. Podľa informácií od hovorkyne operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby bol muž v stabilizovanom stave. 

Polícia popoludní vyhlásila mimoriadne pátranie. Hľadala 43-ročného muža, ktorý mal byť ozbrojený. Krátko po desiatej hodine večer polícia zverejnila, že muž je mŕtvy, pravdepodobne spáchal samovraždu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy