Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Súd v Žiline rozhodol o väzbe pre 16-ročné dievča, ktoré je obvinené z vraždy kamaráta
Zdielať na

Súd v Žiline rozhodol o väzbe pre 16-ročné dievča, ktoré je obvinené z vraždy kamaráta

ŽILINA / Vo štvrtok doobeda súd v Žiline rozhodol, že 16-ročná Judita, ktorú v pondelok vyšetrovateľ obvinil z vraždy jej kamaráta Tomáša, pôjde do väzby.

"Sudca rozhodol o vzatí do vyšetrovacej väzby mladistvej, ktorú polícia obvinila z vraždy 16-ročného chlapca v Žiline. Podnet na návrh na vzatie do väzby podal policajný vyšetrovateľ," informovala polícia na svojej stránke. 

​Juditu pred sudcu Okresného súdi v Žiline predviedli v sprievode ozbrojenej eskorty. Prokurátor pre ňu navrhol väzbu. Obhajca školáčky žiadal nahradenie väzby dohľadom probačného úradníka, písomným sľubom finančnou zárukou ako aj monitorovacím zariadením. Túto alternatívu sudca zamietol a dievča policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky zo súdu v čiernej dodávke odviezli rovno do vyšetrovacej väzby v Žiline. Obhajoba podala voči rozhodnutiu sťažnosť o ktorej bude rozhodovať krajský súd. 

Podľa obhajcu Judita vinu odmieta. "Nepriznala sa ani sa nevyjadruje k tomuto," vyjadril sa jej obhajca Rastislav Otruba. Či bola ovplyvnená omamnými látkami sa vyjadrovať nechcel. Rodina zavraždeného Tomáša sa s ním naposledy rozlúči už dnes. 

Vyšetrovateľ v pondelok obvinil 16-ročnú Žilinčanku Juditu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. K tej došlo na sídlisku Vlčince v byte na šiestom poschodí. Jej spolužiak Tomáš (16) mal na tele množstvo bodných rán. V nemocnici skončilo aj dievča, ktoré malo rezné poranenia na rukách.

​Pôvodne polícia pátrala po neznámom mužovi, ktorý sa mal do bytovky dostať pod zámienkou odpisovania hodín a keď mu mladé dievča otvorilo, mal na ňu zaútočiť. Jej 16-ročný kamarát mal prísť o život pri tom, ako sa ju snažil ochrániť. Zdá sa ale, že táto verzia bola len vymyslená a polícia už pracuje s iným scenárom.

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy