Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hasiči mali za jeden deň viac ako 80 výjazdov. V niektorých obciach vyhlásili mimoriadnu situáciu
Zdielať na

Hasiči mali za jeden deň viac ako 80 výjazdov. V niektorých obciach vyhlásili mimoriadnu situáciu

BRATISLAVA / V súvislosti s intenzívnym dažďom, ktorý v stredu zasiahol územie Slovenska, mali hasiči do dnešného rána desiatky výjazdov vo viacerých krajoch. Výstrahy 2. a 3. stupňa pred povodňami vydali meteorológovia pre niekoľko okresov.

Takmer 290 profesionálnych a dobrovoľných hasičov zasahovalo pri viac ako 80 udalostiach. Ich pomoc bola pre nepriaznivé počasie potrebná najmä v Žilinskom kraji, kde zasahovali pri 47 udalostiach. V Trnavskom kraji zasahovali hasiči 11-krát, v Bratislavskom mali deväť výjazdov a v Trenčianskom zasahovali šesťkrát. Najčastejšie odstraňovali spadnuté stromy z ciest a vodných tokov, ktoré zároveň monitorovali a odčerpávali vodu zo zatopených ulíc a pivníc.

Dážď a blato na Slovensko 

Ľudia zo žilinskej mestskej časti Vranie zažili ráno šok. Zrazu sa z lesa nad ich domami začalo valiť obrovské množstvo vody, ktorá so sebou brala všetko, čo jej stálo v ceste. Potom, ako sa táto masa zastavila, zatarasila jednu z ulíc. Hrubú vrstvu, ktorá zakryla asfalt, samotní obyvatelia nemali šancu odpratať. Prišli im pomôcť dobrovoľní hasiči a tiež pracovníci Žilinských komunikácií.

V mestskej časti Čadce-rieka museli následky dažďa odstraňovať aj v noci. Už minulý týždeň tam vytrvalý lejak spôsobil problémy, keď sa zosunula pôda v mieste, kde stavbári budujú nový most. Miestni zatiaľ využívajú dočasné mosty. A rúry pod nimi boli primalé na nápor vody. No v Čadci sú aj ľudia, ktorí daždivé počasie zobrali doslova športovo a využili ho na člnkovanie uprostred mesta.

Pozrite si predpoveď počasia na najbližšie dni:

Najčítanejšie správy