Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prípad smrti novorodenca, ktorého po pôrode matka prehodila cez plot k susedom, sa chýli k záveru
Zdielať na

Prípad smrti novorodenca, ktorého po pôrode matka prehodila cez plot k susedom, sa chýli k záveru

PREŠOV / Dnes na súde vypovedala znalkyňa psychologička. Tej sa obžalovaná v minulosti zverila, prečo to spravila. Vraj, aby mali susedia malé dieťa.

Ide o prípad ešte z roku 2015. Mladá vtedy len 18-ročná dievčina sa pred polnocou zobudila na pôrodné bolesti. Pred chatrčou v osade spontánne porodila a dieťa potom podľa obžaloby prehodila cez plot k susedom. Rodina ju bráni, že spanikárila."To nebola klasická vražda, lebo ona ho nezabila sekerou alebo nožíkom dopichala," myslí si otec obžalovanej Vladimír Vidlička. 

Mladá dievčina má na krku obžalobu z vraždy. Podľa trestného zákona jej hrozí aj viac ako 20 rokov za mrežami. Dnes pred súdom vypovedala psychologička. Podľa nej je mentálna úroveň obžalovanej nízka a jej emočné prejavy označila za ploché. Tiež naznačila, čo sa v jej mysli v čase skutku mohlo odohrávať.

Podľa záverov znalkyne sa obžalovaná viac bála trestu od otca ako dôsledkov toho, čo urobila"Ona sa ho bála aj pri iných veciach, keď ju trestal otec. Jej jedinou obavou bola obava z trestu za daný skutok," tvrdí  psychologička. "Ja nemyslím, že sa ma bála, ona nebola príčetná," verí otec. 

Tehotenstvo zo strachu pred rodinou tajila

Psychologička jej správanie a uvažovanie označila za detinské. A jej riešenie problému, pred ktorým sa vtedy uprostred noci ocitla, za jednoduché až primitívne. S jediným cieľom, rýchlo sa zbaviť problému."Tvárila sa, že sa ten problém vyrieši sám. A vyriešila ho tak skratovo, impulzívne, ako ho vyriešila," hovorí psychologička. 

Pred súdom už v minulosti vypovedala psychiatrička. Podľa nej dievčina bola pri zmysloch a dobre vedela, čo robí. Obhajoba tvrdí, že to úmyselná vražda nebola. Mladá dievčina pred súdom až na to, že poprela svoju vinu, veľa nepovedala. Psychologička sa ale v minulosti zverila, prečo dieťa po pôrode cez plot prehodila."Som sa jej pýtala, hovorila, že susedia nemajú malé deti, tak nech majú," tvrdí psychologička. 

Dvaja kolegovia sa mali stretnúť kvôli splátke dlhu. V aute ale došlo ku konfliktu a chladnokrvnej vražde. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy