Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Predpoveď na víkend. Síce sa oteplí, no dažďa sa nezbavíme
Zdielať na

Predpoveď na víkend. Síce sa oteplí, no dažďa sa nezbavíme

BRATISLAVA / Ešte vo štvrtok pršalo a na západe sa začalo otepľovať v podvečer a aj v piatok bolo ešte dosť oblačnosti, no na východe už je cítiť prúdenie teplejšieho vzduchu k nám od juhovýchodu.

Víkend bude teplotne pripomínať máj oveľa viac ako tomu bolo v uplynulých dňoch. Sobota slnečná, len ojedinele zväčšená oblačnosť s ojedinelými prehánkami, prípadne búrkami. Teplota 20 až 26, na severe Slovenska okolo 18°C.

"V nedeľu prúdenie teplého vzduchu k nám zosilnie, ale pretože vzduch bude aj vlhký, prinesie aj oveľa väčšiu šancu na prehánky a búrky. Tie môžu byť lokálne aj intenzívne, s vysokými zrážkovými úhrnmi, ba aj s krupobitím. Denná teplota pri mohutnej kopovitej oblačnosti a zrážkach na mnohých miestach bude ale podobná tej zo soboty, 22 až 27, na severe okolo 20°C," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Od pondelka preberie vládu nad naším územím tlaková níž so stredom nad Nemeckom a západnou časťou Čiech. To znamená, že bude prevládať oblačné až zamračené počasie, na mnohých miestach sa budú vyskytovať zrážky v podobe prehánok, občasného dažďa, ale aj búrok, lokálne aj intenzívnych. Oblačnosť a zrážky nedovolia maximálnej teplota vystúpiť vyššie ako 16-18°C na severe , na juhu to bude 20-22°C. "Takýto oblačný a daždivý charakter počasia sa bude u nás udržiavať až do stredy-štvrtka budúceho týždňa," dodáva Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy