Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Poslanci o povinnom ročníku materskej školy
Zdielať na

Poslanci o povinnom ročníku materskej školy

BRATISLAVA / Väčšinu predpoludnia venovali poslanci nášho parlamentu materským škôlkam. Náš štáb ich pri tom sledoval a tak vám prinášame podstatu debaty.

Koaliční poslanci navrhli zásadnú zmenu v tom, že by pre všetky deti mala byť povinná posledná trieda, posledný ročník materskej školy predtým, ako nastúpia do školy. Je to zásadná zmena, ktorá sa dotýka tisícok a tisícok detí a ich rodičov. Predkladatelia vravia, že sa tento spôsob vo svete osvedčil a že to treba urobiť. Opozícia vraví, že v princípe súhlasí, avšak koalícia to urobila veľmi zle.

Takéto zásadné zmeny má predkladať ministerstvo školstva, aby sa o tom dalo debatovať, aby bolo pripomienkové konanie, aby to bolo nastavené tak, aby to bolo naozaj osožné. Po druhé vytýkajú to, že už teraz je v škôlkach nedostatok miest a keď tam budú musieť 5-roční povinne, tak sa to dotkne mnohých iných, ktorých zo škôlok vytlačia.Keďže je ale piatok, rokovacia sála bola pomerne prázdna, naplnila sa len o 11-tej, pred hlasovaním. Potom sa rozpŕchli, ako keď človek strelí do kŕdľa vrabcov.  

Okolo povinnej dochádzka do škôlky je viacero otázok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy