Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vymenoval svoju prvú námestníčku
Zdielať na

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vymenoval svoju prvú námestníčku

BRATISLAVA / Generálny prokurátor Slovenskej republiky Jaromír Čižnár menoval v piatok do funkcie prvej námestníčky generálneho prokurátora JUDr. Vieru Kováčikovú. Tá nahradila Petra Šufliarskeho, ktorý odstúpil po tom, ako sa na verejnosť dostali informácie o jeho komunikácii s obvineným Marianom Kočnerom.

Generálny prokurátor tak urobil po absolvovaní osobného pohovoru a prijatí administratívnych a personálnych úkonoch. "JUDr. Viera
Kováčiková je dlhoročnou prokurátorkou, ktorá má za sebou výborné výsledky práce. V rezorte prokuratúry pôsobí vyše 40 rokov, je rešpektovanou prokurátorkou nielen v rezorte prokuratúry, ale aj v odborných kruhoch. Jej odbornosť, prirodzená autorita a morálne kvality, ako aj manažérske schopnosti rozhodli pre jej  voľbu“ uviedol generálny prokurátor. 

Televízia JOJ získala prvú reakciu novej 1. námestníčky generálneho prokurátora, ktoré ho si podľa jej slov veľmi váži: "Má obrovský zmysel pre spravodlivosť, zodpovednosť a pre dodržiavanie zákonností a z toho dôvodu som prijala od neho aj túto ponuku. Ja som dlhé roky v rezorte prokuratúry. Celý profesijný život som veľmi zodpovedne a poctivo pristupovala k plneniu služobných povinností a v tom budem aj naďalej pokračovať v tejto pozícii. Uvedomujem si, že je to veľmi zodpovedná a náročná pozícia, ale budem sa snažiť robiť dobré meno tomuto rezortu."

​Viera Kováčiková pôsobí v rezorte prokuratúry od roku 1978, kedy začínala ako právna čakateľka na Okresnej prokuratúre v Trenčíne. Do funkcie prokurátorky bola menovaná v roku 1980. V rokoch 1995- 1996 vykonávala funkciu okresnej prokurátorky v Trenčíne, od roku 1997 po súčasnosť vykonávala funkciu krajskej prokurátorky v Trenčíne. Pôsobila v Justičnej akadémii ako členka skúšobnej komisie pre oblasť ústavného práva. Je členkou výberovej komisie Generálnej prokuratúry a Krajskej prokuratúry Trenčín.

Kováčiková tak nahradila Petra Šufliarskeho, ktorý odstúpil z funkcie po tom, ako sa prevalila jeho SMS komunikácia medzi ním a Marianom Kočnerom. ​​Šufliarsky svoju komunikáciu s Marianom Kočnerom priznáva a upresnil, že to bolo len od januára do júla v roku 2017. "Vždy bola komunikácia iniciovaná osobou Mariana Kočnera. Moje odpovede boli prejavom mojej slušnosti a profesionality," povedal prokurátor. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy