Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na novej nemocnici je Penta ochotná so štátom spolupracovať, ale nepredá ju
Zdielať na

Na novej nemocnici je Penta ochotná so štátom spolupracovať, ale nepredá ju

BRATISLAVA / V stredu premiér Peter Pellegrini rokoval s Pentou o kúpe rozostavanej nemocnice a vo štvrtok finančníci ukázali aj jej vizualizáciu. Stavia sa len niekoľko sto metrov od skeletu štátnej nemocnice Rázsochy. Podľa slov spolumajiteľa Penty, so štátom spolupracovať môžu, no ich nemocnica na predaj nie je.

Zámer štátu vybudovať nemocnicu novej generácie na Rázsochách sa tak skoro asi nepodarí uskutočniť. Súkromná spoločnosť Penta tvrdí, že nemocnicu novej generácie v bratislavských boroch postaví do roku 2022, ta by však kapacitne nevyhovovala potrebám štátnej univerzitnej nemocnice.

​Navyše súkromná spoločnosť tvrdí, že štátu nemocnicu predať ani nechce. A chce s ním len spolupracovať. A to prijímaním pacientov, ktorí potrebujú zdravotnú starostlivosť a vzdelávaním lekárov. 

"My ponúkame akúkoľvek formu dohody a spolupráce, ale vylučujeme majetkový podiel štátu na nemocnici a vylučujeme akékoľvek zasahovanie štátu do manažmentu a prevádzkovania tejto nemocnice," vyjadril sa jasne spolumajiteľ Penty Eduard Maták. 

"Ak investor ponuku, ktorú mu štát oficiálne dá, odmietne, štát postaví veľkú komplexnú a modernú Univerzitnú nemocnicu na Rázsochách tak, ako to je v pláne," dodal premiér Pellegrini. 

Pozrite si reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy