Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Hasiči zasahujú pri Zohore. Horí skládka odpadu
Zdielať na

VIDEO: Hasiči zasahujú pri Zohore. Horí skládka odpadu

ZOHOR / Asi 90 hasičov zasahuje pri požiari skládky odpadu pri obci Zohor (okres Malacky). Podľa informácií TV JOJ horia plasty, do ovzdušia stúpa hustý čierny dym.

Vo štvrtok okolo 15:00 hodiny vyrazili hasiči k požiaru skládky na Záhorí. Podľa redaktora TV JOJ Lukáša Demína na mieste horia plasty. Do ovzdušia stúpal hustý čierny dym. 

"Plamene majú cez 10 metrov, vo vzduchu cítiť aj plasty, oheň je obrovský," opisuje situáciu redaktor TV JOJ Lukáš Demín. Na mieste je takmer  90 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Na požiarisku sú aj pracovníci Kontrolného chemického laboratória z Nitry, ktorí vykonávajú merania kvality ovzdušia.  

Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide o dva samostatné požiare. Prvý požiar zachvátil výrobnú halu a druhý požiar vypukol na skládke odpadu v blízkosti. Z dôvodu požiaru veľkého rozsahu je požiarisko rozdelené na 3 zásahové úseky.

Na mieste zasahovali profesionáli z Malaciek, Pezinka, Bratislavy a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a dobrovoľní hasiči zo Stupavy, Zohora, Záhorskej Vsi, Lábu, Lozorna, Záhorskej Bystrice, Veľkých Levárov, Plaveckého Štvrtka a Kuchyne so 30 kusmi techniky. "Na miesto smeruje v rámci medzi krajskej výpomoci aj kombinovaný hasiaci automobil na kombinované hasenie penou, práškom a vodou z Nitry. Zasahujú tam profesionáli z 10 hasičských staníc, dobrovoľní hasiči zo 16 DHZO a jedna cisterna zo ZHÚ Slovnaft," informuj hovorkyňa hasičov Katarína Križanová. 

Hasiči majú vo štvrtok pilný deň. Od rána zasahovali v Nových Zámkoch pri požiari hotela. Evakuovať museli okolo 40 ľudí:

​Okolo obeda vypukol požiar v hlavnom meste v časti Ružinov, kde zas plamene pohltili ubytovňu. Zranili sa pritom 8 ľudia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy