Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zamestnanci pumpy ostali v šoku. Maskovaní muži rozbili okno a ukradli trezor
Zdielať na

Zamestnanci pumpy ostali v šoku. Maskovaní muži rozbili okno a ukradli trezor

ZVOLEN / Na výjazde z mesta Zvolen v stredu ešte pred 9:00 večer maskovaní muži rozbili okno na kancelárii a ukradli trezor. Všetko sa to dialo za prítomnosti šokovaných zamestnancov a niekoľkých svedkov, ktorí stáli na parkovisku.

Bolo krátko pred deviatou večer keď na výjazde zo Zvolena na benzínovej pumpe zaparkovalo svetlé auto. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania z neho vyskákali traja zamaskovaní muži v čiernom a kladivami rozbili sklo na kancelárii hneď vedľa predajne, v ktorej boli zamestnanci a dokonca aj zákazníci. "My sme boli vzadu za pumpou, fajčili sme, zrazu prišlo auto a preletelo popri nás," uviedol jeden zo svedkov. 

Cez rozbité okno vliezli dnu a za chvíľu už do kufra nakladali trezor. Šokovaní zamestnanci v strachu o svoje životy neriskovali a nezmohli sa na žiaden odpor. Partia v priebehu pár minút nasadla do auta a aj s korisťou z miesta ušla. "Muži mali na hlavách šatky a preleteli popri nás, ešte pozreli na nás a odišli preč," opísal udalosti ďalší svedok. Prípad vyšetrujú zvolenskí kriminalisti, ktorí pátrajú po páchateľoch. 

Večerná krádež na benzínovej pumpe pripomína inú krádež spred dvoch mesiacov keď vo Vlkanovej zmizol bankomat. Páchateľov vtedy zachytila priemyselná kamera pred potravinami, na ktorých rozbili dvere a ušli s vytrhnutým bankomatom. Udialo sa to tiež o deviatej večer v tesnej blízkosti krčmy plnej zákazníkov. "Počuli, že húka zabezpečovačka," povedal svedok udalosti. Na ulici vtedy stál aj jeden zo zákazníkov krčmy, podľa záberov kamerového záznamu si ho páchatelia vôbec nevšímali. "Nič si neviem vybaviť, nie je to taký postreh dobrý, keď ide človek z krčmy," dodal svedok. 

Polícia je nateraz skúpa na slovo a žiadne podrobnosti nezverejňuje. No vylúčiť sa nedá ani to, že v oboch prípadoch vyčíňala tá istá skupina páchateľov, ktorí kradnú a cítia sa neohrození ani prípadnými svedkami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy