Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Ružinove horela ubytovňa. Požiar si vyžiadal jednu obeť
Zdielať na

V Ružinove horela ubytovňa. Požiar si vyžiadal jednu obeť

BRATISLAVA / Obrovský požiar vypukol krátko pred poludním v hlavnom meste. Takmer do tla zhorela jedna z ubytovní v Ružinove. Okolo 70 ľudí skončilo bez domova, jeden človek neprežil.

Viac ako 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov zasahovalo pri požiari ubytovne na Mlynských Luhoch v Ružinove. Asi po hodine sa im podarilo oheň dostať pod kontrolu. "Požiar vypukol v jednej z izieb. Z horiacej budovy sa celkom evakuovalo približne 70 osôb (z toho 30 pred príchodom hasičov), počet zranených osôb sa zvýšil na 8," informuje hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová. Hustý dym stúpal do vzduchu aj niekoľko metrov vysoko. 

Podľa ubytovaných by sa v objekte mala nachádzať ešte jedna osoba, ktorú hasiči hľadajú. Pátranie im komplikuje silné zadymenie, vysoká teplota a nestabilita celého objektu. Hasiči po niekoľkých hodinách osobu našli bez známok života. Podľa zdroja TV JOJ z prostredia obeťou je žena. 

Keďže takmer 70 ľudí prišlo o strechu nad hlavou, na miesto tragédie prišiel aj starosta Ružinova, ktorý sa snažil vyriešiť dočasné ubytovanie pre postihnutých ľudí. 

Hasiči od skorého rána zasahujú aj v Nových Zámkov, kde zas horí hotel. Evakuovať museli z neho 40 ľudí. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy