Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pripravme sa na veľmi teplý deň. Za takéto teploty by sa nemusel hanbiť ani júl
Zdielať na

Pripravme sa na veľmi teplý deň. Za takéto teploty by sa nemusel hanbiť ani júl

BRATISLAVA / Začína sa deň, ktorý má ambíciu stať sa najteplejším dňom v tomto roku. Stále k nám prúdi veľmi teplý vzduch od juhovýchodu a ten sa bude naplno prejavovať na našom počasí. Poriadne zohreje vzduch nad našim územím.

Pripravme sa na veľmi teplý deň, s maximálnou teplotou od 20 do 27°C. Vietor od juhovýchodu 30, v západnej časti krajiny v nárazoch od 55-60km/h. Ojedinele sa objavia pri prechode zväčšenej oblačnosti v hornatých častiach krajiny prehánky, občasný dážď a dokonca aj búrky. 

"Dnešok bude veľmi teplý, zajtrajšok až extrémne teplý. Vyvrcholí k nám prílev veľmi teplého vzduchu," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Vo štvrtok je očakávaných 27°C, v piatok bude od 22 do 29°C. V piatok podvečer sa už bude objavovať v západnej časti krajiny nielen viac oblačnosti, ale aj búrky. Tie už budú súvisieť s príchodom zvlneného frontálneho rozhrania. To ovplyvní naše počasie počas víkendu.

"Už teraz hovorím, pripravme sa na premenlivú oblohu, časté prehánky, v sobotu ešte aj búrky a ochladenie. V sobotu od 13°C na Kysuciach, po 23°C na juhovýchode," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

V nedeľu od 11-13°C na severe a 19°C na juhu stredného Slovenska. Stále bude veterno.

Očakávané teploty sú vysoko nadpriemerné, za 27°C by sa nemusel hanbiť ani začiatok júla. "Chýbajú zrážky, na celom území je ich nedostatok. Tak spolu so záhradkármi a poľnohospodármi verím, že niečo naprší," dodala Miriam Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy