Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pre rozsiahly požiar budovy museli evakuovať blízky hotel
Zdielať na

Pre rozsiahly požiar budovy museli evakuovať blízky hotel

NOVÉ ZÁMKY / S rozsiahlym požiarom budovy v Nových Zámkoch sa hasiči pasujú už približne od 3:30 rána. Viac ako päť hodín na mieste zasahujú dobrovoľní hasiči s hasičmi z Nitry, z Nových Zámkov, z Komárna, Štúrova i z Kolárova. Pre požiar museli evakuovať aj blízky hotel.

Tridsať profesionálnych a dobrovoľných hasičov takmer desať hodín zasahuje pri požiari budovy, ktorý vypukol v noci zo stredy na štvrtok krátko po 03.30. Požiar zachvátil strechu budovy, ktorá je prepojená s ďalšími objektami. Absenciu hydrantu v niekdajšom priemyselnom areáli, kde do dnešného dňa sídlia aj výrobné firmy, či obchody, tak museli riešiť zo svojej stanice vzdialenej zhruba 2 kilometre.

Horieť začalo pravdepodobne v podkroví, ktoré podľa majiteľov slúžilo ako sklad nepotrebného materiálu. Nebol tam žiaden ohrievač ani elektrina. "Oheň sa šíril aj na spodné podlažia, intenzitou požiaru to bol dosť rozsiahly požiar nakoľko v blízkosti sa nenachádzal zdroj požiarnej vody, museli sme zabezpečovať kyvadlovú dopravu," povedal riaditeľ hasičov v Nových Zámkoch Marek Zajíček. Príčina požiaru zatiaľ známa nie je. 

Hasiči pomohli s evakuáciou 40 osôb z hotela nachádzajúceho sa v tesnej blízkosti požiaru. Na mieste udalosti zasahujú príslušníci z Nitry, Nových Zámkov, Komárna, Štúrova a Kolárova a členovia DHZO Dvory nad Žitavou, Rastislavice, Hurbanovo a Šurany. Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať, rozoberajú strešnú konštrukciu budovy a pomocou termokamier vyhľadávajú skryté ohniská. Pri požiari sa nikto nezranil. 

Nedávno hasili hasiči požiar, ktorý vznikol pravdepodobne v dôsledku toho, že mladík zaspal so zapálenou cigaretou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy