Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kočnera priviezli na výsluch na NAKA do Nitry. Oblečenú mal nepriestrelnú vestu
Zdielať na

Kočnera priviezli na výsluch na NAKA do Nitry. Oblečenú mal nepriestrelnú vestu

NITRA / V pobočke Národnej kriminálnej agentúry od rána vypočúvali Mariána Kočnera. Výsluch sa týkal vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, kde Kočner figuroval ako obvinený. Na mieste vládli prísne bezpečnostné opatrenia, kukláči strážili okolie aj vstupy do budovy NAKA. Prítomní boli aj obhajcovia ostatných obvinených v prípade.

Mariana Kočnera priviezla na NAKA do Nitry krátko pred 09:00 ozbrojená eskorta. Na sebe mal oblečenú nepriestrelnú vestu. Na mieste je aj jeho advokát Marek Para. Ten na otázku TV JOJm či jeho klient bude na výsluchu vypovedať alebo nie odpovedal, že sa vyjadria až po úkone. Para taktiež uviedol, že po výsluchu povie, ako odôvodnil svoju sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia, ktorým vyšetrovateľ obvinil Mariana Kočnera z objednávky vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka. 

Na mieste boli aj obhajcovia ostatných obvinených v prípade. Výsluch skončil krátko pred 12:00. Kočnera naložili do auta a odviezli preč. "Výpoveď bola krátka, klient poprel vinu s tým, že sme požiadali o doplnenie informácií o vznesenie obvinenia," uviedol jeho obhajca Marek Para. 

Podľa advokáta Mariána Kočnera poukázali aj na zaujatosť vyšetrovateľa a podali námietku. Padli však aj dve trestné oznámenia za marenie spravodlivosti, týka sa to aj utorňajšieho výsluchu Aleny Zsuzsuovej. "Kedy Alena popísala praktiky, ktoré sú na nej realizované konkrétnymi osobami, pravdepodobne príslušníkmi policajného zboru a ktoré je nutné označiť za nátlakové," uviedol Para. 

Para ešte podotkol, že sťažnosť síce podali, ale musia počkať na doplňujúce informácie. Vyšetrovateľ v uznesení totiž podľa neho používa veľmi vágne pojmy ako "mohol" a "možno" a žiadajú teda ich spresnenie. 

Pozrite si celý rozhovor s advokátom Kočnera:

​Mariana Kočnera obvinili z objednávky vraždy v marci 2019. Podľa prokuratúry najpodstatnejšie dôkazy pochádzajú od svedka, ktorý bol pre Kočnera dlhoročným blízkym priateľom. Od Petra Tótha.  

​V utorok vypovedala na NAKA aj obvinená Alena Zsuzsová. Krátko po jej príchode prišiel na miesto aj právnik Mariana Kočnera, Marek Para. Vyšetrovatelia mali na Alenu Zsuzsovú 80 otázok. "V podstate sa neustále bavíme a točíme okolo objednávok, čo robila v tom čase, či komunikovala alebo nekomunikovala s Marianom Kočnerom," uviedol jej advokát Štefan Neszméry. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy