Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vyšiel so zbraňou na ulicu a začal strieľať na psy. Neodradilo ho, že sprevádzali skupinku ľudí
Zdielať na

Vyšiel so zbraňou na ulicu a začal strieľať na psy. Neodradilo ho, že sprevádzali skupinku ľudí

DUNAJSKÁ STREDA / Muž vyšiel na ulicu so zbraňou v ruke a spustil streľbu na psov pred jeho domom. Neprekážalo mu, že tí sprevádzali skupinu osôb. Takto chcel zrejme vyriešiť problémy s túlavými psami.

Muž, ktorý býva neďaleko obecného úradu obce Pataš v okrese Dunajská Streda, vyšiel na ulicu so zbraňou v ruke a začal strieľať na psov. Vôbec mu neprekážalo, že v ich blízkosti sa nachádzali ľudia. 75-ročný dôchodca vytiahol vzduchovú pištoľ rovno na ulici, strieľať začal na psy, ktoré zvyknú ráno sprevádzať deti do školy. 

Video zo streľby skončilo na sociálnej sieti. Aj s komentárom, že "v dedine sa nedá postarať o túlavé psy, ale strieľať na ne v prítomnosti ľudí sa dá." Dôchodcu okoloidúci žiadali, aby po psoch nestrieľal. Ten po nich kričal, nech psa teda zatvoria. Žiaden zo psov nemal vôdzku. 

Starosta obce Pataš Ernest Takács vidí koreň problému v osade pri dedine. "Problémy sme nikdy s týmto pánom nemali. Ak by tie psy z osady nechodili do dediny, tak by sme nemali problémy. Toľko túlavých psov v obci nemáme a pravidelne robíme odchyt, obec sa touto problematikou zaoberala," tvrdí starosta obce.

"Prípad riešime ako priestupok proti verejnému poriadku. Prebieha preverovanie udalostí a výsluch muža," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trnave Mária Linkešová. Podľa starostu obce muž takto konal v dôsledku skratu, keď ho nahnevali štekajúce psy. Samotní dôchodca má pritom na dvore minimálne dvoch psov.

Namiesto lyžiarov si na zjazdovke vo Vysokých Tatrách užíval posledné chvíle na snehu medveď, viac sa dozviete v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy