Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Spor dvoch študentov skončil streľbou. Mladík mal spolubývajúceho trafiť do tváre
Zdielať na

Spor dvoch študentov skončil streľbou. Mladík mal spolubývajúceho trafiť do tváre

ŽILINA / Spor dvoch vysokoškolákov sa skončil streľbou. Spúšť na plynovej zbrani stlačil 19-ročný Dávid z Liptovského Mikuláša a zranil tak Adriána z Dudiniec, ktorý je v rovnakom veku. Obidvaja sú študentmi prvého ročníka Žilinskej univerzity.

Vážny incident medzi dvomi mladíkmi sa odohral na internáte. Vysokoškoláci, ktorí boli v tom čase nablízku sú z nepríjemnej udalosti zdesení. Podľa ich slov si Dávid i napriek prísnemu zákazu držať na internáte zbraň, priniesol v nedeľu na izbu plynovú pištoľ aj s nábojmi. "Ukazoval nám, že si ju priniesol, ale neočakávalo sa, že ju v nejakom prípade môže použiť," uviedol spolubývajúci oboch študentov. 

Dávid ju však dnes, krátko po polnoci použil. Podľa študentov sa pohádal s Adriánom, pričom sa naťahovali o revolver. "Vraj ho Adrián odzbrojil, myslel si, že sa upokojil, že mu len na chvíľu preplo a on využil chvíľku jeho nepozornosti a vtedy stlačil spúšť. Vraj ho strelil rovno do tváre," povedal študent Matúš. 

Študenti okamžite zavolali záchranárov, ktorí ošetrili zraneného Adriána a odviezli ho do nemocnice. Podguráženého strelca si odviezli policajti. Dávid si teda bude musieť zbaliť veci a hľadať iné ubytovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy