Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zsuzsovej výsluch ukončili, Kočnerov právnik sa chce komplexne vyjadriť
Zdielať na

Zsuzsovej výsluch ukončili, Kočnerov právnik sa chce komplexne vyjadriť

NITRA / Obvinenú v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Alenu Zsuzsovú priviedli v utorok ráno o ôsmej na výsluch na NAKA v Nitre. Ten začal o deviatej hodine. Krátko pred pol desiatou prišiel na miesto aj právnik Mariana Kočnera Marek Para.

Vyšetrovatelia mali na Alenu Zsuzsovú 80 otázok. "V podstate sa neustále bavíme a točíme okolo objednávok, čo robila v tom čase, či komunikovala alebo nekomunikovala s Marianom Kočnerom," uviedol jej advokát štefan Neszméry. Kočnerov právnik uviedol, že sa komplexne vyjadrí nasledujúci deň.

Právnik Mariana Kočnera i právnička Zoltána Andruskóa odišli z výsluchu pred treťou hodinou. 

Špecializovaný trestný súd pritom v pondelok začal pojednávať o predĺžení väzby pre štyroch obvinených, medzi ktorými je aj Alena Zsuzsová. Po viac ako štyroch hodinách súd rozhodol, že všetkým štyrom väzbu predlžuje.

Zsuzsová naposledy vypovedala 13. marca. Vtedy ju  vypočúvali v súvislosti s vraždou exprimátora Hurbanova, ktorá sa stala v roku 2010. Svoju vinu podľa svojho obhajcu odmieta. V prípade je obvinená zo spoluúčastníctva na vražde. "Cíti sa byť nevinná aj tvrdí, že je nevinná nech rozhodne súd. Rozhodne súd, zatiaľ platí prezumpcia neviny," uviedol obhajca Aleny Zsuzsovej Štefan Neszméry. V minulosti pritom vypovedala v procese s odsúdeným strelcom Štefanom Kaluzom ako svedkyňa.   

Podľa obhajcu obvinená popiera vinu aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy