Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ľudia sa boja bývať vo svojich bytoch, medzi firmami totiž došlo k sporu
Zdielať na

Ľudia sa boja bývať vo svojich bytoch, medzi firmami totiž došlo k sporu

HUMENNÉ / Obyvatelia bytovky v Humennom sa už niekoľko dní boja bývať vo svojich nebezpečných bytoch. Počas zatepľovania vonkajších stien im totiž odmontovali zábradlie na balkónoch. Najväčší strach majú o starších ľudí a deti.

Obyvatelia majú balkóny bez zábradlia, a to je podľa nich mimoriadne nebezpečné. "Ja mám chorú manželku, po porážke. Kreslo som dal pod dvere, lebo čo keď sa zabudne otvorí balkóna a spadne dole, a sa zabije." "Ja som sama tak ja dávam pozor, ale tam kde majú malé dieťa môže vypadnúť a sa zabije."  "Táto situácia vôbec nie je normálna, je životu nebezpečná. Mám malé deti otvorím balkón a môže vypadnúť," vyjadrili sa viacerí obyvatelia bytovky. 

Práce súvisiace so zatepľovaním bytovky mali byť podľa vyjadrenia realizátora ukončené ešte koncom októbra minulého roka. Doteraz bolo na bytovke lešenie, no pred pár dňami ho rozobrali. "Nikto nás neinformoval ani prečo, ani kedy bude ďalšie lešenie, ani nič," poznamenal jeden z obyvateľov bytovky. Realizátor prác pred kamerou TV JOJ hovoriť nechcel. Mimo nej sa ale vyjadril, že lešenie demontovali kvôli balkónom na prízemí. Firma, ktorá balkóny rekonštruuje to ale odmieta. "My s lešením ani s demontovaním a stavebnými prácami nemáme nič spoločné. My dávame zábradlia a nepredĺžili sme žiaden čas," vyjadril sa Martin Cárik, majiteľ firmy Promont Glass. 

"Sú menšie technické problémy a sú na strane dodávateľa prác a jeho subdodávateľov. Podľa vyjadrenia majú v utorok postaviť znova lešenie a pracovať ďalej," uviedla predsedníčka SVB. Lešenárska firma má ale na situáciu úplne iné vysvetlenie. "Našej firme neboli zo strany realizátora vyplatené peniaze za viac ako tri mesiace. Jediným spôsobom ako s ním pohnúť bolo to, že sme lešenie demontovali. Ak si splní záväzky a peniaze nám uhradí, my lešenie okamžite postavíme znova," uviedol v stanovisku majiteľ lešenárskej firmy. 

Pozrite si reportáž  o výstavbe tunela Višňové. Ako to bude so stavbou, keď dostali stavbári "kopačky"? :

Súvisiace články

Najčítanejšie správy