Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Psa majú, exkrementy nezbierajú. V Stupave majú veľký problém
Zdielať na

Psa majú, exkrementy nezbierajú. V Stupave majú veľký problém

STUPAVA / Majiteľov psíkov v mestách pribúda a s nimi aj psie výkaly na trávnikoch či dokonca chodníkoch. Zaráža to o to viac, že smetné koše sú často v tesnej blízkosti miest, kde majitelia venčia svojich psov. No zdvihnúť po nich exkrement sa nechce každému. Doslova verejnú toaletu si urobili z jedného trávnika niektorí obyvatelia Stupavy.

Na jednej z ulíc Stupavy pravidlá neplatia. Či väčšie alebo menšie exkrementy, na rohu ulíc Jilemnického a Družstevnej je najlepšie dívať sa iba pod nohy. Len pár metrov od miesta, kam chodia domáci venčiť svojich miláčikov, je umiestnený aj kôš na psie exkrementy. 

"V meste Stupava sa nachádza spolu 27 kusov košov na psie exkrementy a Mesto Stupava pravidelne každý pondelok a každý piatok dopĺňa papierové vrecká na psie exkrementy do predmetných košov s cieľom zachovania čistoty verejných priestranstiev," píše sa v stanovisku mesta Stupava. 

Aj v niektorých bratislavských uliciach to vyzerá ako na mínovom poli. Smradľavé pozdravy zanechávajú majitelia psov na trávnikoch, ale aj chodníkoch. Ani v hlavnom meste neodrádza bloková pokuta 33 eur, ktorú môže mestská polícia udeliť. "Minulý rok sme riešili 224 priestupkov. Za rok 2017 sme týchto priestupkov v hlavnom meste evidovali 364," povedal hovorca bratislavských mestských policajtov Peter Pleva.

Stačí pritom iba tak málo, zohnúť sa, urobiť jeden drep , nabrať hovienko, dať ho do sáčku a ten hodiť do koša. Tejto kultúre sa však akosi nevedia niektorí naučiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy