Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia zverejnila nové zábery zo zatýkania podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej
Zdielať na

Polícia zverejnila nové zábery zo zatýkania podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

BRATISLAVA / Polícia Slovenskej republiky rok od brutálnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej zverejnila na svojej sociálnej sieti spomienkové video. Nachádzajú sa v ňom aj doteraz nezverejnené zábery zo zásahu špeciálneho Lynx Commanda, ktorá sa postaralo o zatknutie podozrivých vykonávateľov vraždy novinára a jeho priateľky.

Podozrivých zaistilo špeciálne Lynx Commando 27. septembra 2018. Polícia vo videu zverejnila zábery zo zatýkania, ktoré doteraz nezverejnili. Na nich oznamujú strelcovi Tomášovi S., že je podozrivým zo spáchania úkladnej vraždy Jána Kuciaka. 

Okrem strelca Tomáša S. bývalého policajta a vyšetrovateľa, šoféra jeho bratranca Miroslava M., ktorý v minulosti slúžil v armáde ako vojak, zadržali aj podnikateľa Zoltána A. Ten mal byť podľa polície koordinátorom a práve on mal komunikovať so sprostredkovateľom, ktorým mala byť žena, a to 44-ročná Alena Zsuzsová z Komárna, ktorá pracovala ako tlmočníčka prevažne z taliančiny.

Jej meno malo figurovať vo viacerých firmách. Blízko mala mať aj k podnikateľovi Marianovi Kočnerovi, ktorý v súčastnosti sedí vo väzbe pre falšovanie zmeniek. Práve túto ženu mala polícia obviniť z objednávky úkladnej vraždy. No či je to práve ona, alebo je ešte v pyramíde niekto nad ňou, kto vydal príkaz vraždiť, sa zatiaľ nevie.

Pozrite si reportáž o zatknutí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy