Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zásah NAKA na juhu Slovenska. Podľa informácií TV JOJ mali zadržať starostu obce pri Galante
Zdielať na

Zásah NAKA na juhu Slovenska. Podľa informácií TV JOJ mali zadržať starostu obce pri Galante

BRATISLAVA / V Dolnom Chotári v súvislosti s 5 vraždami a podvodmi zadržali štyroch ľudí, vrátane starostu, ktorý na starostovskej stoličke sedel už takmer 30 rokov a naposledy kandidoval za stranu Most Híd. Veľký poľovník mal údajne blízko k členom klanu sátorovcov.

Národná kriminálna agentúra zasahovala v okresoch Galanta a Dunajská Streda, kde vykonáva raziu pre násilnú trestnú činnosť. "Policajti počas akcie VALENTÍN zadržali štyri osoby," informovala polícia. Ide o zaisťovaciu akciu v súvislosti s násilnou a majetkovou trestnou činnosťou. Konkrétne piatich vrážd, podvodu a zločinu podporovania zločineckej skupiny, v tomto prípade „Sátorovcov“.  Podľa informácii TV JOJ mali kukláči zadržať starostu obce Dolný Chotár (okres Galanta) a údajne aj jeho dvoch synov. Františka D. odprevadili policajti z jeho obrovskej vily do obecného úradu už s putami na rukách. 

Príslušníci NAKA zasahovali aj v Čiernom Brode. V dome syna starostu Dolného Chotára.  František D. mladší tu žil s rodinou, on má byť druhým mužom, ktorého vo štvrtok policajti zadržali. "Zadržané boli štyri osoby, z toho tri obvinené a jedna ako podozrivá. Ďalší traja obvinení sú v vo väzbe pre inú trestnú činnosť. Policajti vykonali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov," informoval policajný hovorca Michal Slivka. 

Vykopali ľudské pozostatky

Okrem starostu policajti z Dolného Chotára odviezli aj Ladislava A. Podnikateľ, ktorý býva v jednom z obecných bytov, mal podľa miestnych robiť akéhosi ochrankára hlave dediny. O väzbe obvinených, ktorých zadržali, rozhodne príslušný sudca. 

Stopy do Dolného Chotára vedú z katastra obce Ohrady, kde začiatkom januára vykopali ľudské pozostatky. Ako sme vás informovali, vyšetrovatelia tam priniesli aj obvineného Zsolta N., zvaného Csonty, pravú ruku niekdajšieho bossa dunajskostredského podsvetia, ktorý mal k dedinke na úplnom okraji Galantského okresu viac než blízko. Haciendu v katastri Dolného Chotára si ešte v roku 2000 podľa informácií TV JOJ začal stavať Ľudovít Sátor. 

Podľa spravodajského portálu Parameter nedokončené krídla novodobého kaštieľa mali s ním zdieľať Kádár, Reisz a Vlčko. V katastri je od roku 2003 majiteľom pozemku s rozostavanou vilou obyvateľ Dolného Chotára, s rovnakým menom, ako zadržaný starosta.

Razia NAKA sa konala aj v Lučenci. Pozrite si o čo išlo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy