Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V priestoroch paneláku vypukol požiar. Hasiči museli evakuovať niekoľko ľudí
Zdielať na

V priestoroch paneláku vypukol požiar. Hasiči museli evakuovať niekoľko ľudí

Archívna reportáž

ZLATÉ MORVACE / Viac ako desiatka hasičov zasahovala pri požiari paneláku. Priestory sú silno zadymené, hasiči museli evakuovať už niekoľko osôb. Polícia zatiaľ cudzie zavinenie nevylúčila.

Ľudia, ktorí išlo ráno do práce otvorili dvere a valil sa na nich štipľavý dym. Zo 16 bytov sa nikto nedokázal dostať von. Obyvatelia utekali na balkóny.

Požiar vypukol krátko pred pol 8 hodinou ráno. Podľa zistení hasičov požiar vypukol pravdepodobne v pivničných priestoroch. Priestory paneláku zostali silno zadymené. Zhruba dve hodiny ľudia strávili v evakuačnom autobuse. Niektorých obyvateľov prezreli aj záchranári. Podľa informácii polície sa z obyvateľov nikto nezranil. 

 Na mieste zasahuje 16 hasičov s 6 kusmi techniky. Požiar je lokalizovaný, avšak hasiči naďalej pracujú na jeho likvidácii. "Na mieste sa vykonáva obhliadka a kriminalistický technik zaisťuje upotrebiteľné stopy. Škoda doposiaľ vyčíslená nebola. Cudzie zavinenie nebolo predbežne vylúčené. Právna kvalifikácia tohto skutku bude ustálená až po vykonaní prvotných neodkladných a neopakovateľných úkonoch," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Okolnosti vyšetruje zaisťovateľ požiaru ale aj polícia. Majitelia bytov rátajú škody. Oheň sa šíril z pivnice, horeli tam pneumatiky. Podľa ľudí ich niekto zapálil a ohrozil tým všetkých.

Pozrite si reportáž o požiari v reedukačnom centre. Založiť ho malo dievča:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy