Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Od vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice už uplynul takmer rok, objednávateľ ale stále nie je známy
Zdielať na

Od vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice už uplynul takmer rok, objednávateľ ale stále nie je známy

BRATISLAVA / Vo štvrtok bude Slovensko spomínať na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú o niečo intenzívnejšie. Uplynie presne jeden rok od ich brutálnej popravy. Pred rokom sme z Úradu vlády počúvali slová Roberta Fica. Dnes máme iného premiéra a aj zopár nových ministrov. Objednávateľa vraždy ale ešte stále nepoznáme.

Po roku nie je vo funkcii ani bývalý premiér Robert Fico, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák a ani bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Úradu vlády už šéfuje Peter Pellegrini, od ktorého nepočuť slová o Georgovi Sorošovi či o tancovaní na hroboch mŕtvych. Stále ich ale počuť z centrály strany Smer-SD. 

"Štyria ľudia sú dnes väzobne stíhaní. Dúfame, že sa dopátrame aj ku konečnému objednávateľovi vraždy," uviedla ministerka vnútra Denisa Saková, ktorá o obvinení ďalšej osoby nevie. Polícia o tom ale informovala už pred niekoľkými týždňami. Spolieha sa ale na slová generálneho prokurátora, podľa ktorého by do leta mali byť v prípade vraždy Kuciaka aj nejaký obžalovaní.  

Premiér Pellegrini ubezpečuje, že je prioritou tejto vlády doviesť vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej do konca. 

Už vo štvrtok uplynie rok od vraždy novinára a jeho snúbenice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy