Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Východ potrápila poľadovica. Udržať sa na nohách mali problém aj záchranári
Zdielať na

Východ potrápila poľadovica. Udržať sa na nohách mali problém aj záchranári

SNINA/HUMENNÉ / V okresoch Snina a Humenné sa v utorok od skorého rána stávala jedna nehoda za druhou. Šmýkali sa nielen autá, ale aj záchranári. Hasiči mali tiež čo robiť, aby sa na zľadovatenej ceste udržali. Počas nakrúcania jednej nehody sa takmer stala ďalšia. Autentické video si pozrite v priloženej reportáži.

Krátko pred pol šiestou ráno vonku mrzlo a cesta bola ako klzisko. Štyridsaťjedenročný muž stratil nad autom kontrolu po šmyku v ostrej zákrute. Záchranné zložky ho museli vyslobodiť cez batožinový priestor vozidla. "Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode v obci Stakčínska Roztoka. Príslušníci pomáhali vyslobodiť vodiča z vozidla a odovzdali ho rýchlej zdravotnej pomoci," povedal riaditeľ hasičov v Humennom Marek Pavlov.

"Vodič na silne zľadovatenej, neposypanej vozovke dostal s vozidlom šmyk a nedokázal vozidlo na ľade ovládať. Zišiel mimo cesty a narazil do svahu priekopy a do betónového mostíka," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. Podľa polície auto po náraze vyhodilo späť na cestu, kde ostalo stáť prevrátené na ľavom boku. Na miesto nehody smerovali všetky záchranné zložky. Zásah komplikovala poľadovica a bolo ťažké udržať sa na nohách. 

Problémy na šmykľavej ceste mali aj ďalší vodiči a takmer sa stala ďalšia nehoda. Ďalšie tri autá skončili mimo cesty pre obcou Udavské a dve nehody sa stali medzi Zubným a Adidovcami. Auto skončilo v poli takto prevrátené na streche.

Poľadovica komplikovala dopravu počas zimy častejšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy