Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Predpoveď na víkend. Takéto počasie nás čaká
Zdielať na

Predpoveď na víkend. Takéto počasie nás čaká

BRATISLAVA / Štvrtok je zväčša slnečný a na juhozápade v prúdení teplého vzduchu aj teplý, až do 11 °C. Na severe a východe je zväčša oblakov viac a teplota je tam nižšia.

V piatok bude cez naše územie postupovať na juhovýchod studený front. Ten prinesie postupne veľa oblakov a aj na mnohé miesta zrážky , pričom hranica sneženia bude klesať z 1200 m v noci postupne až na asi 500 m cez deň. Piatok teda bude oblačný až zamračený, ale popoludní budú zrážky postupne ustávať a bude sa zmenšovať aj oblačnosť. Denná maximálna teplota dosiahne od -1 do 5°C.Fúkať začne severozápadný vietor do 30 kilometrov za hodinu. 

Víkend začne jasnou až polojasnou oblohou, studeným ránom v dolinách a kotlinách. Tu do rána poklesne teplota až do -17°C. Cez deň bude maximálna teplota od -3 do 3°C. Zrána môže byť ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Vietor sa upokojí.

Nedeľa už ale opäť prinesie veľa oblačnosti a ojedinele aj slabé zrážky. Len ojedinele bude oblakov menej. V noci bude stále mrazivo, na severe až do -15°C, cez deň sa nad nulu dostaneme iba na juhu, teplotný interval bude od -3 do 2°C. Vietor iba slabý.

Začiatok nového týždňa bude slnečný, pokojný, ráno mrazivý, v dolinách a kotlinách až do -19°C, cez deň od -5 do 2°C.
Mnohí plánujete využiť víkend na lyžovačku. Lyžiarske strediská hlásia dobré až veľmi dobré lyžiarske podmienky. Pozor ale stále na silný vietor v strediskách Nízkych a Vysokých Tatier.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy