Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Fekišovce zožali ďalší úspech. Obec sa stane turistickou destináciou
Zdielať na

Fekišovce zožali ďalší úspech. Obec sa stane turistickou destináciou

FEKIŠOVCE / Viac ako milión pozretí na internete, tisíce zdieľaní i komentárov. Video z prvého zasadnutia obecného zastupiteľstva vo Fekišovciach po komunálnych voľbách sa medzi ľuďmi šírilo a šíri rýchlosťou vírusu. Rovnako ako vtipné reakcie naň, počtom nezaostáva ani vyhľadávanie na internete, kde vôbec táto dedinka leží.

Fekišovce, v ktorých žije 300 obyvateľov a nachádzajú sa v okrese Sobrance nepatria medzi známe turistické destinácie. Či skôr nepatrili. Po zverejnení videa z ustanovujúceho zasadnutia tamojšieho obecného zastupiteľstva a najmä konania starostky počas neho, sú už známe až až.

 Internet je plný zaručených informácií. Napríklad o tom, že v kronike Fekišoviec pribudne okrem veľkého dátumu 1391, kedy obec vznikla, aj ďalší - rok 2019, kedy sa o nej dozvedelo celé Slovensko, a že na informačných tabuliach, ktoré hovoria o smeroch a o vzdialenostiach, pribudne jeden nový. 

Podľa ďalších vtipných obrázkov, tam zamieri každý, kto sa vydá na cesty či bude si chcieť obzrieť obec, ktorá dokázala, že na východe republiky predsa len niečo je. 

Konanie starostky počas spomínaného obecného zastupiteľstva teraz ale rieši Transparency international. A za neštandradné ho označili aj odborníci na samosprávu. 

"To, kto by mal dohliadať na to, aby nedochádzalo k pochybeniam je hlavná kontrolórka, ktorá bola účastná celého priebehu rokovania ústanovujúceho zastupiteľstva v tejto obci,"  povedal odborník na samosprávu Michal Kaliňák. Odpovedí na otázku ku koľkým pochybeniam došlo a či boli také závažné, aby bolo spochybnené ustanovujúce zasadnutie obecného zastupiteľstva vo Fekišovciach, sa redakcia TV JOJ ale nedopátrala. "Za celých 12 rokov starostovania som nemala zastupiteľstvo, ktoré by bolo také, že by nespĺňalo normatívy, bolo by zlé," vyjadrila sa starostka Miloslava Fedorová.  

Dedinka, o ktorej máloktorý Slovák, čo i len tušil, sa cez noc stala slávnou. Organizujú sa nad ňou vyhliadkové lety a smerujú do nej dokonca autobusové zájazdy, a nie je to vtip. Na záujem, ktorý ľudia prejavili na sociálnych sieťach, zareagoval do 24 hodín jeden oficiálnych slovenských prepravcov. "V prípade reálneho záujmu autobus do Fekišoviec naozaj pôjde. Všetko máme pripravené, a ihneď ako budeme vedieť termín ďalšieho zastupiteľstva, dáme do predaja lístky," oznámila hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová. 

Pozrite si celé vyjadrenie starostky Fekišoviec ohľadom obecného zastupiteľstva: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy